Obavijesti

News

Komentari 58

Krah Živog zida: Prekršajni sud donio osuđujuću presudu

Krah Živog zida:  Prekršajni sud donio osuđujuću presudu

Stranka Živi zid ima dva nova zastupnika na Markovom trgu, a stigla im je i osuđujuća presuda Prekršajnog suda. I to za predsjedničke izbore 2015 i parlamentarne 2016...

VIDEO

Živi zid prekršajno je osuđen za razdoblje od 2014. do 2016. točnije od predsjedničkih do parlamentarnih izbora, prenosi Dnevnik NOVE TV.  

- Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu 13. lipnja 2018. Prekršajnom sudu u Zagrebu podnijelo je optužni prijedlog zbog počinjenja više prekršaja iz Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe, a prekršaji su počinjeni u razdoblju od 2014. do 2016. Prema evidencijama ovog državnog odvjetništva Prekršajni sud u Zagrebu je (...) donio osuđujuću presudu - priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

- Na dan 18. lipnja prestajem biti saborski zastupnik. Vrijeme je za novi početak - objavio je Branimir Bunjac i najavio odlazak iz saborske klupe. Na to upražnjeno mjesto trebala bi Vladimira Palfi, koja je mandat i osvojila pa ga stavila u mirovanje.

- Mene ne zanima politika na način da idem u Sabor ili EU parlament. Ja imam obitelj, imam dvoje male djece... želim biti uz predsjednika stranke koji mi je kasnije postao muž - rekla je Palfi koja je zatražila aktivaciju saborskog mandata, ali tvrdi da ne želi u sabor.

Kako mandat ne može još jednom u mirovanje, Palfi će morati podnijeti ostavku, a na njezino mjesto doći će netko s liste Živog zida. Njen suprug Ivan Vilibor Sinčić ide u Bruxelles. Na njegovo mjesto u Hrvatskom saboru dolazi Damjan Vucelić.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.