Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
58 komentara

Krah Živog zida: Prekršajni sud donio osuđujuću presudu

Stranka Živi zid ima dva nova zastupnika na Markovom trgu, a stigla im je i osuđujuća presuda Prekršajnog suda. I to za predsjedničke izbore 2015 i parlamentarne 2016...

Foto: PIxsell
58 komentara

Živi zid prekršajno je osuđen za razdoblje od 2014. do 2016. točnije od predsjedničkih do parlamentarnih izbora, prenosi Dnevnik NOVE TV.  

- Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu 13. lipnja 2018. Prekršajnom sudu u Zagrebu podnijelo je optužni prijedlog zbog počinjenja više prekršaja iz Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe, a prekršaji su počinjeni u razdoblju od 2014. do 2016. Prema evidencijama ovog državnog odvjetništva Prekršajni sud u Zagrebu je (...) donio osuđujuću presudu - priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

- Na dan 18. lipnja prestajem biti saborski zastupnik. Vrijeme je za novi početak - objavio je Branimir Bunjac i najavio odlazak iz saborske klupe. Na to upražnjeno mjesto trebala bi Vladimira Palfi, koja je mandat i osvojila pa ga stavila u mirovanje.

- Mene ne zanima politika na način da idem u Sabor ili EU parlament. Ja imam obitelj, imam dvoje male djece... želim biti uz predsjednika stranke koji mi je kasnije postao muž - rekla je Palfi koja je zatražila aktivaciju saborskog mandata, ali tvrdi da ne želi u sabor.

Kako mandat ne može još jednom u mirovanje, Palfi će morati podnijeti ostavku, a na njezino mjesto doći će netko s liste Živog zida. Njen suprug Ivan Vilibor Sinčić ide u Bruxelles. Na njegovo mjesto u Hrvatskom saboru dolazi Damjan Vucelić.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message