Obavijesti

News

Komentari 190

Kraj agonije: Konačno zatvorili ZOO vrt na splitskom Marjanu

Kraj agonije: Konačno zatvorili ZOO vrt na splitskom Marjanu
4

Životinje su se tiskale u premalim kavezima i napadale se međusobno. Splitski je zoološki vrt svrstan u tri najgora na svijetu, preostala dva su u Ukrajini i Maleziji

VIDEO

I dok Hajduk živi vječno, splitski zoološki vrt na Marjanu zatvaraju zauvijek. Splićani i strani turisti kažu - napokon! Svi oni koji su ga posjetili zgrozili su se vidjevši u kakvim uvjetima žive te životinje.

- Ovo je sramota za grad poput Splita. Zoološki vrt izgleda poput malog i prljavog zatvora za jadne životinje - samo su neki od komentara koje su posjetitelji pisali na internetu o ZOO-u na Marjanu.

O splitskoj sramoti pisali su i strani mediji, koji su ga svrstali među tri najgora na svijetu, preostala dva su u Ukrajini i Maleziji. ZOO na Marjanu odavno je pretijesan za sve životinje, a prostor je toliko mali da su, na primjer, tigar i nojevi prvi susjedi. Medvjedi su pak bili u malim betonskim nastambama, a vukovi su se gurali u sićušnom kavezu u kojem su se međusobno napadali.

Posjetitelji su mnogo puta apelirali na gradsku vlast da zatvori ruglo na Marjanu jer su životinje zbog loših uvjeta depresivne.

Davne 1926. godine dječaci su umjesto titule prvaka omiljenog nogometnog kluba slavili otvorenje zoološkog vrta. Za to vrijeme bio je potpuno primjeren i brojao je 55 vrsta. Dvije godine nakon otvaranja ZOO je dobio i akvarij, no njega su 1991. zatvorili zbog ruševnog stanja zgrade. Za vrijeme Drugog svjetskog rata je djelomično stradala upravna zgrada, a kako je vrijeme odmicalo, stanje u zoološkom vrtu je bilo sve gore. Unatoč svemu, splitski zoološki vrt bio je u bivšoj državi poznat po uspješnom razmnožavanju i dugovječnosti životinja. Najdugovječniji primjerak bio je aligator Spavalo, koji je u ZOO došao 1939. godine kao trogodišnjak, a uginuo je 2004.

Konačnu odluku o premještanju zoološkog vrta na drugu lokaciju donijet će na sjednici splitskog Gradskog vijeća 2. listopada. Medvjedi će privremeno biti u ličkom azilu, a za tigra Demetria još pokušavaju pronaći rješenje

Novi ZOO trebao bi se najvjerojatnije sagraditi u Žrnovnici kraj Splita.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 190
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...