News

Komentari 2

Kraj bolnice u Kölnu pronašli bombu, evakuirali tisuće ljudi

Kraj bolnice u Kölnu pronašli bombu, evakuirali tisuće ljudi

Policija je pozvala na evakuaciju oko 6.000 građana četvrti Lindenthal te oko 500 pacijenata i 8.000 radnika Sveučilišne klinke koja se nalazi u neposrednoj blizini mjesta pronalaska zračne bombe

U njemačkom gradu Kölnu je u četvrtak započela evakuacija nekoliko tisuća građana i više stotina pacijenata jedne bolnice zbog pronađene neeksplodirane zračne bombe iz 2. svjetskog rata, što je druga masovna evakuacija u ovom gradu u samo nekoliko dana.

Policija je pozvala na evakuaciju oko 6.000 građana četvrti Lindenthal te oko 500 pacijenata i 8.000 radnika Sveučilišne klinke koja se nalazi u neposrednoj blizini mjesta pronalaska zračne bombe. Evakuacijom su obuhvaćena i dva staračka doma i jedna škola.

Neeksplodirana bomba, teška 500 kilograma, pronađena je u srijedu na pet metara dubine prilikom građevinskih radova.

Ovo je druga masovna evakuacija zbog pronalaska bombe iz Drugog svjetskog rata u posljednjih nekoliko dana. U utorak je na samoj obali Rajne u središtu grada pronađena i evakuirana američka bomba teška 1000 kg, zbog čega je bilo evakuirano oko 10.000 osoba i zaustavljen željeznički i riječni promet.

Najčitaniji članci