Obavijesti

News

Komentari 2

Kraj rata? SAD i Talibani su pregovarali o Afganistanu

Kraj rata? SAD  i Talibani su pregovarali o Afganistanu
1

Nakon sastanka u srijedu, dvije strane su odlučile održati konzultacije i pripremiti se za sljedeći sastanak, prema izjavi koju je objavio glasnogovornik talibana Zabiula Mudžahid

VIDEO

Talibanski i američki predstavnici koji pregovaraju u Kataru o načinu na koji završiti rat u Afganistanu imali su  "opsežne" pregovore o tome kako mogu biti povučene strane postrojbe i kako jamčiti da zemlju ponovno neće koristiti strane snage za napad na druge zemlje.

Američki posebni mirovni izaslanik  Zalmay Khalilzad u tvitu je napisao da su susreti u Dohi bili produktivni.

"Nastavljamo poduzimati polagane korake prema razumijevanju i konačnom miru", rekao je Khalilzad te dodao da će pregovori biti nastavljeni u subotu nakon dvodnevna prekida.

Nakon sastanka u srijedu, dvije strane su odlučile održati konzultacije i pripremiti se za sljedeći sastanak, prema izjavi koju je objavio glasnogovornik talibana Zabiula Mudžahid.

Dvije strane nastavljaju pregovore ovaj tjedan nakon što su postigle značajan napredak u ranijem krugu pregovora, također održanim u Dohi, u siječnju.

I dok su SAD i ostale sile dugo vremena ostajale pri tome da mirovni proces trebaju isključivo voditi Afganistanci, talibani su ovaj tjedan ponovili protivljenje izravnim pregovorima s predsjednikom administracije Ašrafa Ganija u Kabulu koju smatraju nezakonitom vladom.

Baradar, suosnivač tvrdolinijske islamističke skupine, oslobođen je iz pakistanskog zatvora prošle godine da sudjeluje u pregovorima i njegova prisutnost pokazuje spremnost talibana da uključe više pozicionirane pregovarače.

Prošle godine blizu 4000 civila ubijeno je u sukobu, uključujući rekordan broj djece.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso, parkirali u hangare vojarne. Kreće svečani program
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso, parkirali u hangare vojarne. Kreće svečani program

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa