Obavijesti

News

Komentari 39

Kraj serijskog ubojice: Ovaj je monstrum ubio desetak djece

Kraj serijskog ubojice: Ovaj je monstrum ubio desetak djece
3

Velika Britanija: Robert Black osuđen je za ubojstvo četvero djece, ali sumnja se da je '70-ih i '80-ih godina ubio najmanje 13 djece. Osuđen je na 12 doživotnih kazni

VIDEO

Robert Black (68) umro je prirodnom smrću u zatvoru u Sjevernoj Irskoj. On je služio 12 doživotnih kazni zatvora. Osuđen je za ubojstvo četvero djece, a sumnja se da ih je ubio najmanje 13piše Daily Mail.

Policija se boji da je sa sobom u grob odnio mnoge tajne. Ubijao je 1970-ih i 1980-ih. Uhvaćen je 1990. godine. Policija je tada spasila curicu (6) koja je jedva bila živa. Našli su je kako se guši u vreći za spavanje u njegovom vozilu u škotskom selu Stow. 

Četiri godine kasnije su ga osudili za ubojstva Susan Maxwell (11), Caroline Hogg (5) i Sarah Harper (10). 2011. godine je osuđen za otmicu Jennifer Cardy (9). Seksualno ju je zlostavljao i ubio. 

Policija je '90-ih istraživala 40 slučajeva i zaključili su da bi se 13 moglo povezati s Blackom. On nikad nije govorio o ubojstvima, ali je jednom priznao da je oduvijek volio djevojčice. Black je jedan od najozloglašenijih britanskih ubojica

Među najozloglašenije britanske ubojice ubrajaju se i Ian Brady i Myra Hindley, čije su žrtve bile stare između 10 i 17 godina. Myra Hindley, zajedno sa svojim partnerom Ianom Bradyjem, sudjelovala je u zloglasnima "Ubojstvima u močvari" (Moors murders).  

Njih dvoje su oteli, seksualno zlostavljali, mučili i na kraju ubili troje djece stare između 10 i 12 godina te dvoje tinejdžera starih 16 i 17 godina.  Sve se odvijalo između lipnja 1963. i listopada 1965. godine. 

Wikimedia Commons

Među serijske ubojice djece spada i Luis Garavito iz Kolumbije. Sumnja se da je ubio 138 dječaka i tinejdžera. Žrtve su mu bili dječaci stari između osam i 16 godina, uglavnom beskućnici. Uhvaćen je 1999. i osuđen na 30 godina zatvora. 

Screenshot/YouTube/Discovery Channel

Miyuki Ishikawa, babica iz Japana navodno je ubila 103 bebe. Vjerovala je da se roditelji za djecu neće moći brinuti. Uhićena je 1948. i dobila je četiri godine zatvora. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu