Obavijesti

News

Komentari 29

Kranist im je spustio kontejner na kamione: 'To nema nigdje'

Kranist im je spustio kontejner na kamione: 'To nema nigdje'
1

Naime, vozači koji preuzimaju teret u Luci Rijeka najprije moraju doći po karte za preuzimanje tereta na Škrljevo. Kako ondje nema baš parkirališta za kamione, stvara se gužva

VIDEO

Da bi ušli na područje Riječke Luke, terminal Brajdica, kako bi ukrcali teret (kontejnere) za daljnji transport, moramo prvo odvoziti do petnaest kilometara udaljenu industrijsku zonu na Kukuljanovu, gdje moramo kupiti kartu (od 50 kuna) za ulazak na kontejnerski terminal, na koji se opet moramo odvoziti petnaest kilometara. Za tu vožnju kamionima nam treba oko pola sata. No nije ni to toliko sporno koliko to da na Kukuljanovu nema parkinga za kamione, koji na kartu ponekad čekaju i do sat vremena, te se obično parkiramo na mjestu određenom za iskrcaj i skladištenje drva i kontejnera. Tako je bilo i u utorak. No djelatniku koji iskrcava kontejnere "pukao je film" i budući da nije mogao iskrcati kontejnere na za to određeno mjesto, jer su tamo bili parkirani kamionu, on ge je jednostavno iskrcao na šlepere, kaže vozač kamiona, dodajući da ovakve neorganizirane procedure nema nigdje u svijetu.

- Godinama vozim teret po cijeloj Europi, od Kopra, Trsta, Danske, Škotske i nigdje se ne mora ovako kupovati karta za ulazak na terminal, pogotovo ne u nekom 15 kilometara udaljenom mjestu. Tamo jednostavno imate svoju šifru koju ukucate na ulazu, rampa se digne, ukrcate teret i nastavljate svojim putem. Sva ta vožnja i nepotrebno čekanje oduzima nam radno vrijeme, a sve bi se moglo riješiti puno jednostavnije, npr. plaćanjem mobilnom aplikacijom - mišljenja je ogorčeni vozač.

Iz Luke Rijeka poručuju kako se ispričavaju svim vozačima zbog neugodnosti te mole za razumijevanje, suradnju i strpljenje.

- Kupnju ulaznica za kamione na pozadinskom lučkom terminalu Škrljevo zajednički su organizirali Adriatic Gate Container Terminal (koncesionar na kontejnerskom terminalu Brajdica) i Luka Rijeka d.d. kako bi se izbjeglo zagušenje prometa na gradskim prometnicama kada je veći broj kamiona usmjeren na kontejnerski terminal zbog preuzimanja tereta. Istovremeno, od sredine 2016. godine u tijeku je realizacija kapitalnog investicijskog projekta Škrljevo za uređenje i izgradnju pozadinskog lučkog terminala pa se na tom području izvode intenzivni građevinski radovi. Iz tih razloga kao i zbog povećanog obima posla u situacijama dolaska većeg broja kamiona prije organiziranog odlaska na kontejnerski terminal, može doći do određenih gužvi i nedostatka prostora za privremeni parking kamiona. Koristimo priliku da se ispričamo svim vozačima kamiona i zamolimo za suradnju i strpljenje do završetka građevinskih radova na Škrljevu koji se očekuje do kraja ove godine.
 
Što se tiče opisanog neželjenog događaja dodajemo kako će se od strane poslodavca protiv djelatnika poduzeti odgovarajuće sankcijske mjere zbog neprihvatljivog ponašanja na radnom mjestu, te da se slične neugodnosti neće ponavljati - poručuju iz Luke Rijeka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa