Obavijesti

News

Komentari 64

Krao je iz kuća i stanova elite: Novac trošio na izlaske i žene

Krao je iz kuća i stanova elite: Novac trošio na izlaske i žene
10

Među žrtvama I. B. (44), zagrebačkog fantoma, bili su i Odak, Rakar, Grgić, Ergović i mnogi drugi. Uz to, pokušao je provaliti i u kuće Sanadera, Lozice, Čermaka...

VIDEO

Policija je nakon nekoliko mjeseci konačno uhvatila I. B. (44), zagrebačkog fantoma, koji je provaljivao u stanove i kuće zagrebačke elite. Preskakao bi ograde, odšuljao se do kuće, mahnuo nadzornoj kameri i polugom provalio u kuću dok su stanari spavali.

Iza sebe nije ostavljao skoro nikakve tragove. Nosio je rukavice i fantomku, a ponegdje i bijelo odijelo kakvo nose forenzičari. Do Zagreba je uvijek dolazio vlakom.

Ordinirao je po zagrebačkom Medveščaku gdje je provalio u 11 kuća, deset u centru Zagreba te po tri kuće u Sesvetama i Dugom Selu. 

Proučavao metu i osiguranje kuće

Uglavnom je krao novac, torbice, ključeve auta, ali i poneki laptop. 

Danima bi se šetao kvartovima i tražio metu. Kad bi je pronašao proučavao je osiguranje kuće i zatim krenuo u akciju. 

Složili 'mozaik' i uhitili ga u Sesvetskom Kraljevcu

U nekim slučajevima stanari bi se tijekom provale probudili i zvali policiju. Upravo je zbog toga i dolijao. Stanari su policiji dali opis i policija je uskoro složila mozaik. 

Uhitili su ga na željezničkoj postaji Sesvetski Kraljevac. Kod sebe je imao provalnički alat, odjeću u kojoj je provaljivao i fantomku.

Ukupno je ukrao 90.000 kuna

I.B. je priznao krađe i provale, a policija ima dovoljno dokaza za 27 kaznenih djela, 12 provala i 15 pokušaja provala. Ukupno je ukrao 90.000 kuna. Novac je trošio na izlaske i žene, a dio novca su pronašli. 

Policija ga sumnjiči za još 15-ak kaznenih djela na području Ivanić Grada i još sedam na području drugih policijskih uprava.

'Žrtve' su mu bile poznata imena

Doznajemo da je provalio viceguverneru HNB-a Damiru Odaku kojem je ukrao laptop, pokušao provaliti u kuću Ive Sanadera, Pere Lozice i Hrvoja Čermaka. Provalio je još i Saši Rakaru, vlasniku koncerna Agram Dubravku Grgiću, Ivanu Ergoviću iz Nexe Grupe i mnogim drugima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
VIDEO Nevrijeme je stiglo: Tuča i kiša u Slavonskom Brodu, a zahvatilo je i Zagreb i okolicu
IZDALI ŽUTI ALARM

VIDEO Nevrijeme je stiglo: Tuča i kiša u Slavonskom Brodu, a zahvatilo je i Zagreb i okolicu

Državni hidrometeorološki zavod ranije je najavio grmljavinsko nevrijeme u Hrvatskoj. Objavili su upozorenje i žuti alarm, a oko 17 sati kiša i led su pogodili dio Slavonije. Javili su nam to čitatelji iz Slavonskog Broda. Iza 18 sati, pogoršalo se i u okolici Zagreba.