Obavijesti

News

Komentari 4

Kreće festival dobrote i heroja: Ponos Hrvatske ide po 11. put

Kreće festival dobrote i heroja: Ponos Hrvatske ide po 11. put
1

U novinama 24sata te u emisijama na Hrvatskoj televiziji svakog dana otkrijte priče o sjajnim dobitnicima prestižnog priznanja Ponos Hrvatske za 2015. godinu

VIDEO

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović udruga Ponos Hrvatske u siječnju će 11. put dodijeliti priznanje za humanost, hrabrost, poštenje i dobrotu.

Dobitnici nagrade su pojedinci i grupe koji su u teškim životnim situacijama odlučili riskirati sve kako bi pomogli drugima, njima nepoznatim ljudima. Volontirali su, darivali i spašavali u ime viših ciljeva. Gledajući opasnosti u oči nisu dopustili da ih skameni strah nego su hrabro pružili ruku i pokazali što znači biti dobar čovjek. Njihove inspirativne priče potiču druge da se i sami okušaju u dobru te služe na ponos cijeloj zemlji dokazujući da se zajedništvo može postići bez obzira na razlike s kojima svi živimo.

Upravo je ideja zajedništva inspirirala Anastasiju Lunko (16), talentiranu učenicu Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn iz Zagreba koja je izradila novu statuu za naše heroje.

Simbolički prikaz troje zagrljenih ljudi ukazuje na potrebu povezivanja i daje nadu, a kvadar na kojem stoje podsjeća na nacionalni simbol kvadrata. Statua je izrađena od visoko kvalitetnog drveta i kroz taj materijal odiše posebnom toplinom. Statua se zove Zajedno.

- Htjela sam svojim radom istaknuti da je svaki čovjek važan te da smo kroz davanje i pomoć drugima svi na neki način povezani - objasnila je Anastasia Lunko (16).

Dobitnici nagrade Ponos Hrvatske od siječnja 2016. godine primati će statuu “Zajedno” kao simboličnu nagradu za svoj trud, ali i podsjetnik na najbolje ljudske kvalitete koje oni svojim djelima predstavljaju.

Udruga Ponos Hrvatske ove godine zaprimila je više od 80 prijava kandidata, a težak zadatak odabira dobitnika među njima pripao je tročlanom ocjenjivačkom sudu. Dobitnike su birali HTV-ova urednica i TV voditeljica Ana Tomačković, glavni urednik 24sata Goran Gavranović te novinarka i predsjednica udruge Ponos Hrvatske Željka Krmpotić.

Od sutra u dnevnom listu 24sata te na Hrvatskoj televiziji u emisijama “Hrvatska uživo” i “Dobro jutro, Hrvatska” kao i na stranici www.ponoshrvatske.hr, svakodnevno možete pratiti reportaže o dobitnicima i njihovim hrabrim djelima kojima su zajednicu u kojoj žive pretvorili u bolje mjesto.

Partneri nagrade uz 24sata i Hrvatsku radioteleviziju ove godine su i Hrvatski Telekom, Croatia osiguranje, Porche Croatia i Jamnica. Svojim doprinosom organizaciju dodjele značajno su pomogli Grad Zadar i Grad Knin te Međimurska županija.

Svečana dodjela nagrade je 28. siječnja u zagrebačkom Hypo centru. Očekujemo više od 300 visokih uzvanika iz javnog života Hrvatske koji će našim herojima čestitati na nagradi i svojim dolaskom uveličati njihov dan.

Hrvatska televizija će ovaj svečani događaj popratiti svojim kamerama, pa snimku dodjele gledatelji mogu vidjeti 2. veljače u 20 sati na 4. programu.

Redatelj dodjele je Mario Kovač, a voditelji su Barbara Kolar i Duško Ćurlić. HTV-ova urednica projekta je Uršula Tolj, a televizijski redatelj je Tvrtko Grgić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Jako nevrijeme s tučom pogodilo je Slavonski Brod: 'Ode mi svo cvijeće, a i jagode'
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Jako nevrijeme s tučom pogodilo je Slavonski Brod: 'Ode mi svo cvijeće, a i jagode'

SLAVONSKI BROD - Jaka grmljavina nakon toga je počeo padati led i kiša. Jedno pet minuta sigurno. Uništeno mi je cvijeće i jagode, kazala je čitateljica. Slavonski Brod pogodilo je snažno nevrijeme. DHMZ je najavio da će tijekom dana prevladavati sunčano vrijeme uz moguće lokalne pljuskove sredinom dana, pretežno na istoku zemlje. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, na Jadranu jugozapadni vjetar.

Pobjednik Eurosonga Nemo deklarira se kao nebinarna osoba. Evo što taj pojam znači
PREDSTAVNIK ŠVICARSKE

Pobjednik Eurosonga Nemo deklarira se kao nebinarna osoba. Evo što taj pojam znači

Nebinarna osoba je osoba čiji se rodni identitet i/ili ekspresija ne podudaraju s rodom koji joj je pripisan pri rođenju, navodi portal Dugineobitelji...
VIDEO U Velikoj Gorici snimili su prašinski vrtlog: 'Ma to je baby tornado za doček Baby Lasagne'
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO U Velikoj Gorici snimili su prašinski vrtlog: 'Ma to je baby tornado za doček Baby Lasagne'

VELIKA GORICA: Snimka je nastala ne pretjerano daleko od zračne luke na koju slijeće Baby Lasagna, pa su se neki odmah našalili "Evo ga, baby tornado za doček Baby Lasagne"... Kako navode specijalizirani portali, ova pojava traje kratko, najčešće do jedne minute...