News

Komentari 1

Kremlj potvrdio da je Abramovič na pregovorima s Ukrajinom

Kremlj potvrdio da je Abramovič na pregovorima s Ukrajinom

Ruski oligarh Roman Abramovič igra ulogu posrednika u rusko-ukrajinskim pregovorima koji su počeli u utorak u Istanbulu, potvrdio je Kremlj, te otklonio izvješća o tome da je otrovan

Ruski oligarh Roman Abramovič igra ulogu posrednika u rusko-ukrajinskim pregovorima koji su počeli u utorak u Istanbulu, potvrdio je Kremlj, te otklonio izvješća o tome da je otrovan.

Pogledajte video:

- Abramovič igra ulogu kojom uspostavlja kontakte između ruske i ukrajinske strane. On je nazočan u Istanbulu iako nije službeni član ruske delegacije - rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov novinarima.

U utorak se u Istanbulu održavaju pregovori Rusije i Ukrajine, prvi uživo nakon više od dva tjedna.

Peskov je također odbacio pisanje američkog dnevnog lista The Wall Street Journal koji se pozvao na američke izvore po kojima su Abramovič i dvojica ukrajinskih pregovarača imali simptome trovanja, uoči nove runde pregovora.

"To je dio informacijskog rata" protiv Rusije, rekao je, dodajući da "te informacije ne odgovaraju stvarnosti".

The Wall Street Journal napisao je da su Abramovič, milijarder i vlasnik engleskog nogometnog kluba Chelsea, i najmanje dvojica visokih dužnosnika u ukrajinskom pregovaračkom timu "razvili simptome" nakon sastanka u ukrajinskome glavnom gradu u ožujku.

Izvori dnevnog lista spomenuli su mogućnost otrovanja i osumnjičili pristaše tvrde linije u Moskvi koji žele, ocjenjuju, sabotirati pregovore o prekidu rata u Ukrajini.

>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje<<

 

Najčitaniji članci