Obavijesti

News

Komentari 0

Krenula je ljetna škola kliničke farmacije u suradnji s Plivom

Krenula je ljetna škola kliničke farmacije u suradnji s Plivom
1

VIDEO

Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu (MEFST), u suradnji s etabliranom tvrtkom za edukaciju Pharma Expert, po peti put organizira Ljetnu školu kliničke farmacije s PLIVOM namijenjenu magistrima farmacije, koja je zbog prošlogodišnjih uspjeha i zadovoljstva korisnika ponovno izazvala veliki interes polaznika te postala jedan od najvažnijih događaja u kalendaru svakog ljekarnika. Ljetna škola kliničke farmacije s PLIVOM održava se u Splitu od 23. do 25. kolovoza u prostorijama Medicinskog fakulteta u Splitu. Polaznici imaju priliku birati između pohađanja tečaja početne ili napredne razine te posjetiti radionicu s prof. dr. sc. Martin Henman s Trinity College iz Irske, eksperta u području ljekarničke skrbi i kliničke farmacije PLIVA od početka podržava i omogućava ovu vrstu cjeloživotnog usavršavanja, time podupirući edukacije ljekarnika i njihove napore da, prateći najnovije svjetske trendove, unaprijede ljekarničku praksu te tako doprinesu kvalitetnijem savjetovanju i liječenju pacijenata u Hrvatskoj i regiji jugoistočna Europa. Mihael Furjan, predsjednik Uprave Plive, pozdravio je prisutne na otvaranju skupa istaknuvši: „Izrazito nam je drago što po peti puta možemo pozdraviti sve vas ljekarnike koji svakodnevno ulažete velike napore kako bi svojim pacijentima pomogli u savladavanju i usvajanju zdravih životnih stilova te praćenju bolesti uz savjete o terapijama. Ljekarnici su pacijentima često prvi zdravstveni radnici, a radi svoje pristupačnosti i sve značajniji čimbenik u cjelokupnom zdravstvenom sustavu.“

Gotovo rekordni broj od 150 polaznika iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije prijavilo je svoje sudjelovanje kako bi kroz interaktivne radionice, na velikom broju slučajeva iz ljekarničke prakse, usavršili svoje znanje iz područja racionalne farmakoterapije i vještine s području ljekarničke skrbi. Neke od ovogodišnjih tema su: Neuropatska bol, Individualizacija terapije, Upravljanje terapijom Interakcije lijekova, Pristup pacijentima s poremećajima sna, Svijesti i ravnoteže, Novosti u terapiji alergija, Degenerativnih bolesti CNS-a, Atrijske fibrilacije i prevencije moždanog udara, Savjetovanje pri izdavanju antidepresiva i antipsihotika. Sve naučeno odmah je primjenjivo u svakodnevnoj praksi farmaceuta kako bi pacijentima pružili učinkovitu i sigurnu skrb.

Voditelji tečaja doc.dr.sc. Arijana Meštrović, MPharm i prof.dr.sc. Darko Modun, dr.med., ove su godine svoj tim proširili s 4 predavačice iz ljekarničke prakse - Alenom Tatarević, mag.pharm., Carmen Pacadi, mag.pharm., Asmirom Dervišević, mag.pharm., i Majom Radovanlijom, mag.pharm. Prof.dr.sc. Darko Modun, dr.med. u ime organizatora otvorio je skup riječima: „Ponosni smo što Medicinski Fakultet u Splitu pruža, ne samo studentima, već i magistrima farmacije u praksi, priliku za cjeloživotno učenje i razvoj kompetencija koje su neophodne u suvremenom ljekarništvu. Ljetna škola kliničke farmacije s PLIVOM prilika je da se znanost i praksa povežu na najbolji mogući način za dobrobit pacijenata“.

Na početku Ljetne škole, u petak 23.8., sudionicima se obratila doc.dr.sc. Arijana Meštrović koja je istakla „Ljetna škola kliničke farmacije s PLIVOM predstavlja suvremeni oblik izobrazbe za magistre farmacije u ljekarničkoj praksi. Interaktivne radionice, poster prezentacije, prikazi stvarnih slučajeva iz prakse ponudit će nova znanja, razviti vještine i motivirati kolege iz cijele regije na još kvalitetniji pristup pacijentima“.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U nedjelju 25.08. dodijelit će se nagrade najuspješnijim autorima prikazanih slučajeva iz ljekarničke prakse te certifikati svim sudionicima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.