Obavijesti

News

Komentari 105

Krenuli na praznike: Četvero mladih umrlo je u rijeci Neretvi

Krenuli na praznike: Četvero mladih umrlo je u rijeci Neretvi
8

Petero mladih Slavonaca je krenulo iz Mostara u Vinkovce i Đakovo, da sa svojima provedu Božić. Sletjeli su u rijeku. Isplivao je i preživio samo jedan mladić

VIDEO

Nikad zbogom, samo doviđenja. Tim je riječima skupina mostarskih studenata potpisala fotografiju koju su prije dva dana objavili na Facebooku. Trebalo je to biti oproštajno slavlje uoči blagdana, kad napuštaju Mostar i odlaze na odmor u rodna mjesta u Slavoniji. No od četvero kolega su se zauvijek oprostili.

Petero je hrvatskih studenata u subotu ujutro oko 10 sati sletjelo autom u Neretvu. Tek je jedan mladić, Stjepan Bošković (21) preživio skokom iz automobila koji je s ceste propadao u rijeku. Izvukao se u posljednji trenutak i u potpunom šoku.

Škoda Fabia vinkovačkih tablica potonula je u Neretvi u mjestu Bijela između Jablanice i Mostara. Život je izgubilo četvero mladih studenata. Poginuo je 20-godišnji Domagoj Roso, njegova vršnjakinja Tena Vračević, dvije godine starija Antonija Šarić, te mladić Vjekoslav Božanović (24), najstariji među njima.

Spasilačke ekipe od jutra su pa do kasnih popodnevnih sati subote izvlačile automobil, koji je sonarom lociran na 20 metara dubine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Đakovački kraj zavijen u crno

Tišina u Đakovu u subotu je bila sablasna. Nekoliko prolaznika briznulo je u plač na spomen imena nesretnih mladića i djevojaka koji su izgubili život. Mnogo Đakovčana studira u Mostaru, njih više desetaka upisalo je ondje studij medicine, ali i novinarstva. Najviše zbog činjenice da se polaže prijemni, a rezultati mature nisu bitni.

Osim obitelji poginulih, u automobil su odmah sjeli i roditelji preživjelog Stjepana. S njim se čuo bratić Andrija Bošković s kojim smo razgovarali u subotu poslijepodne.

- Rekao mi je da je dobro i da je nakon udarca auta, kad su poletjeli u Neretvu, jednostavno izletio iz vozila i uspio isplivati iz rijeke - kazao nam je Andrija.

Ispričao je i kako postoji svjedokinja ove velike tragedije, koja je navodno automobilom naišla u trenutku nesreće. U Mostaru studiraju i Vjekoslav Božanović (24) i Antonija Šarić (22). 

Ranije u subotu, tek sat, dva nakon nesreće sumnjalo se da je u automobilu jedna studentica Kineziološkog fakulteta Mostar. Naime, poginula Tena Vračević. na Facebooku je objavila status o tome kako putuje kući u Đakovo, a u objavi je označila i tu djevojku. No kasnije tijekom dana doznali smo da je ona već doputovala kući autobusom. Navodno se na putovanje autobusom odlučila jer u kobnoj Škodi više nije bilo slobodnih mjesta. 

Preživjeli mladić hitnom je pomoći prevezen u bolnicu u Mostaru. Smješten je na odjel neurokirurgije i, kako se doznaje, izvan životne je opasnosti. Na mjestu stravične nesreće, na strmini, koja s ceste vodi prema rijeci, sve je bilo puno razbijenog stakla s automobila. Na cesti je spremna čekala dizalica kojom su iza 17 sati počeli izvlačiti Škodu. Izvukli su je oko 20 sati. U automobilu su pronašli tijela dvije djevojke i jednog mladića, a tijelo drugog poginulog pronađeno je u nedjelju.

Rektorica: Ovo je težak gubitak

U poslijepodnevnim satima oglasila se i rektorica Sveučilišta u Mostaru.

- Duboko nas je pogodila tragična vijest o pogiblji naših studenata. Obiteljima poginulih u svoje osobno ime, u ime Sveučilišta u Mostaru, izražavam najdublju sućut. Naše su misli s obiteljima stradalih. Ovo je težak i velik gubitak za Sveučilište u Mostaru. Sveučilište u Mostaru sačuvat će vječnu uspomenu na naše studente - stoji u izjavi sućuti rektorice Sveučilišta u Mostaru Ljerke Ostojić.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu
Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a
PROKLETSTVO D'HONDTA

Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a

Izborna matematika kaže da HDZ s partnerima ima 729.864 glasa i 61 mandat, a Rijeke pravde i možemovci u zbroju imaju oko 731.750 glasova. Točno 1886 više od HDZ-a za svega 52 mandata (42+10)