News

Komentari 0

Krijumčarili su drogu, rakiju i duhan: Na granici 'pali' dileri

Krijumčarili su drogu, rakiju i duhan: Na granici 'pali' dileri

Policajci i carinici na graničnom prijelazu Slavonski Brod i Slavonski Šamac spriječili su tri pokušaja krijumčarenja opojnih droga, alkohola i duhana

Na graničnim prijelazima Slavonski Brod i Slavonski Šamac policajci i carinici spriječili tri pokušaja krijumčarenja hašiša, kokaina, tableta, rakije i duhana. Za ta kaznena i prekršajna djela odgovarat će državljani Nizozemske(23 i 26), jedan Slovenac(33) odnosno državljanka Njemačke(21) 

Policajci i carinici na graničnom prijelazu Slavonski Brod i Slavonski Šamac spriječili su tri pokušaja krijumčarenja opojnih droga, alkohola i duhana.

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod u subotu 20.veljače na ulazu u RH obavljen je pregled osoba, vozila i prtljage dvojice državljana Nizozemske u dobi od 23 i 26 godine. Uz pomoć službenog psa za detekciju droga kod 23-godišnjaka pronađeno je 0,9 grama hašiša a kod 26-godišnjaka 25,55 grama hašiša. 

Dan kasnije, u nedjelju 21.veljače oko ponoći na graničnom prijelazu Slavonski Brod, na ulazu u Republiku Hrvatsku, kontrolom autobusa, vozača, putnika i njihove prtljage pronađena je veća količina tableta koje se nalaze na popisu opojnih droga. Naime, u pretrazi kod 33-godišnjeg putnika(državljanina Slovenije) pronađeno je 2.085 komada raznih tableta koje sadrže psihoaktivne tvari(apaurin, sanval i dr.) a za koje 33-godišnjak nije imao odgovarajuću liječničku dokumentaciju. Bit će kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Dvadesetak minuta kasnije, ali na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, kontroliran je kombi njemačkih nacionalnih i registracijskih oznaka, kojim je upravljao 48-godišnjak, državljanin BiH, u kojem se također nalazila 21-godišnja državljanka Njemačke. Kod nje su policijski službenici pronašli 2,92 grama kokaina, a u unutrašnjosti vozila pronađeno je i 24 litre rakije i 11 kilograma duhana za koje 48-godišnjak nije imao carinsku deklaraciju. Oboma su uručeni prekršajni nalozi.

Najčitaniji članci