Obavijesti

News

Komentari 20

Krijumčario 300 kg kokaina pa je u zatvoru diplomirao pravo: 'Želim pomoći zatvorenicima'

Krijumčario 300 kg kokaina pa je u zatvoru diplomirao pravo: 'Želim pomoći zatvorenicima'

Prije 17 godina osuđen je zbog krijumčarenja 300 kilograma kokaina, a ovo ljeto iz zatvora je izašao kao diplomirani pravnik. Jedini je u Hrvatskoj kojem je to uspjelo, a još je bio i odličan student

VIDEO

Angel Andonov gostovao je u RTL Direktu gdje je rekao kako misli da je danas potrošnja kokaina u Hrvatskoj porasla i da je to postao način života.

POGLEDAJTE VIDEO - uhićenje balkanskih narkokriminalaca:

Pokretanje videa...

Snimke nevjerojatnog ulova: Uhićeno više od 60 balkanskih narkokriminalaca 02:02

Rekao je kako se za krijumčarenje droge odlučio zbog pohlepe, a opisao je i kako je sve to izgledalo počekom 2000-ih u Karibima.

- Od nas četvero osuđenih, trojica su bila tamo, a ja sam ih čekao u Hrvatskoj. Oni su bili kod Santa Lucije, rečeno im je da će im kokain dobaciti iz hidroaviona... Stavili su ga na jedrilicu i krenuli u Hrvatsku. Sve je bilo dobro do Rovinja. Tu su nas dočekali - ispričao je.

Odličan student

- Nakon što sam iz Lepoglave premješten u zatvor u Šibeniku, iskoristio sam blizinu Splita kao sveučilišnog centra - rekao je.

Iskoristio je to što je zakon dopuštao da se visoko obrazuje na vlastiti trošak.

Duško Marušić/Pixsell

- Uprava za zatvorski sustav mi je odobrila nastavak studiranja. Nakon toga sam zamolio dekana i prodekana za nastavu Pravnog fakulteta u Splitu da mi se to omogući s obzirom na teške, specifične uvjete u kojima se nalazim. Tada su mi profesori počeli dolaziti u zatvor. Prvi su bili prestrašeni, prvih dvoje ili troje. Međutim, kad su vidjeli da je to savršeno organizirano i da sam ja jedan student koji pokazuje zavidno znanje, poslije je sve bilo lako - ispričao je.

Diler diplomirao pravo u Splitu: 'Bio sam štreber, prvi profesor na ispitu došao je uplašen'
Diler diplomirao pravo u Splitu: 'Bio sam štreber, prvi profesor na ispitu došao  je uplašen'

Za njega su poslije profesori rekli da je bio sjajan student "koji dobro poznaje i teoriju i praksu", završio je prosjekom 4,7. 

Pronašao svoju misiju

- Namjeravam stečeno znanje i svoje dugogodišnje iskustvo, smatram to svojim poslanjem, usmjeriti u postpenalnu pomoć zatvorenicima. Velik problem hrvatskog društva je recidiv koji je u RH ogroman... Momentalno se time ne bavi nitko. Naša postpenalna pomoć je na najnižim granicama - zaključio je.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa