Obavijesti

News

Komentari 1

Kritike iz karlovačkog Možemo! za HDZ su čisto politikantstvo

Kritike iz karlovačkog Možemo! za HDZ su čisto politikantstvo

Vlasnik hotela Lana Korana u izgradnji Nikola Hanžel pokrenuo je sudski postupak za naknadu od 300.000 kuna protiv gradskog vijećnika Davora Petračića, koji je kritizirao njegovu gradnju protupoplavnog zida

Za karlovački HDZ jučerašnja kritika platforme Možemo! investitora koji traži “naknadu neimovinske štete” od svojeg kritičara gradskog vijećnika Davora Petračića "čisto je politikantstvo", priopćio je u petak predsjednik GO HDZ-a i karlovački gradonačelnik Damir Mandić.

Mandić ocjenjuje da to pripada “u kategoriju čistog politikantstva usmjerenog prema HDZ u, a ne u zaštitu interesa građana grada Karlovca“. Ističe da je HDZ u slučaju gradnje protupoplavnog zida na obali Korane, kao i u svim slučajevima do sada, inzistirao “na pozitivnim pravnim propisima i na poštovanju sudskih presuda”.

Donator HDZ-a gradi 195 metara dug zid na Korani na mjestu na kojem ona nikad nije plavila...
Donator HDZ-a gradi 195 metara dug zid na Korani na mjestu na kojem ona nikad nije plavila...

“Usmjereni smo prije svega na stvaranje pozitivne investicijske klime u gradu Karlovcu, kao i pozitivnih uvjeta za dolazak investitora, a kao stranka svakodnevno se nosimo s neargumentiranim kritikama na svoj rad i rad svojih članova i nećemo zbog toga podizati tužbe protiv pojedinaca/institucija koje razmišljaju drukčije od nas”, stoji u priopćenju.

U vezi s istupom SDP-a o toj temi, Mandić navodi da je ta stranka HDZ nazvala „nenarodnim režimom“, čime samo “pokazuje svu nemoć i nekompetenciju karlovačkog SDP-a kao pravnog slijednika takvog režima”. Na kraju priopćenja HDZ poziva “navedene političke aktere da neargumentirane kritike i napade prestanu koristiti kao dio svojeg političkog repertoara te da svoj rad usmjere u korist cjelokupne zajednice”.

Vlasnik hotela Lana Korana u izgradnji Nikola Hanžel pokrenuo je sudski postupak za naknadu od 300.000 kuna protiv gradskog vijećnika Davora Petračića, koji je kritizirao njegovu gradnju protupoplavnog zida na Korani, što je Možemo! nazvao "zatiranjem demokracije", ističući kako “takvim parnicama vladajuća stranka HDZ i njezini donatori jasno daju do znanja da u Karlovcu nema mjesta za kritike njihovih poteza”, što je “poruka svima koji bi digli svoj glas protiv lokalnih moćnika da će biti ušutkani svim sredstvima”.