Obavijesti

News

Komentari 8

Kritizirao Keruma zbog hotela, branila ga je sestra Nevenka

Kritizirao Keruma zbog hotela, branila ga je sestra Nevenka
7

SDP-ovac Gojko Čepo Keruma je prozvao zbog hotela Marjan koji još nije dovršen. Gradonačelnika je to naljutilo i odmah je tražio sestru Nevenku da mu da riječ

VIDEO

Sjednica splitskog Gradskog vijeća počela je napadom taksista-prosvjednika na gradskog vijećnika Luku Podruga. Nastavilo se raspravom o rebalansu proračuna za ovu godinu koji će biti 20-ak posto manji od planiranog. Gradonačelnik Kerum svejedno je najavio kako će božićnice za umirovljenike i nezaposlene biti isplaćene kao i lani:

- Investicije su stale i u gradskoj blagajni bit će ove godine oko 200 milijuna kuna jer neće biti uplaćeni komunalni doprinosi koje smo planirali. Ali bez obzira na to, grad redovito ispunjava sve obaveze i u boljoj je poziciji od drugih gradova u Hrvatskoj - rekao je Kerum.

Sjednica je nakon izgreda taksista i Podruga bila relativno mirna, sve do trenutka kad je SDP-ovac Gojko Čepo spomenuo hotel Marjan.

- Sramota je za Split da ono ruglo već godinama kvari vizuru grada. Gradonačelnik je najavio otvaranje hotela u ljeto 2009., pa u ljeto 2010., ali još ništa od toga. Sramota je da ona ruševina stoji u centru grada u srcu turističke sezone - rekao je Čepo.

Kerum je odmah reagirao: Mogu li ja Nevenka, mogu li, upitao je sestru, predsjednicu Gradskog vijeća.

- Može, jer ovo je bilo vrijeđanje, sad će vam gradonačelnik objasnit zašto - dala je predsjednica riječ bratu.

- Nisi u pravu brate, nisi. Hotel Marjan je investicija vrijedna milijardu kuna i bit će završen kad bude dovršen i gradski projekt "Zapadna obala". Pa ne može hotel od milijardu kuna ne imati parkiralište, prostor gdje će se autobusi okrenuti - rekao je Kerum koji se tek tad uzrujao.

- Pa ja sam hotel Marjan platio 360 milijuna kuna Fondu za privatizaciju i malim dioničarima. U cijeloj privatizaciji svi zajedno nisu toliko isplatili Fondu za privatizaciju. I kakva ruševina? Pa od 60 tisuća kvadrata nije uređeno još samo tisuću. Otiđi i pogledaj - razbjesnio se Kerum.

Prije sastanka sa taksistima 'hrabrio' se u kafiću?

Splitski gradonačelnik Željko Kerum je sa sjednice Gradskog vijeća otišao u obližnji kafić. Tamo je popio piće, navodno žestoko. Možda se Kerum tako samo htio ohrabriti prije nego li se sastane sa ljutitim splitskim taksistima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

Jako grmljavinsko nevrijeme i obilna kiša nad Europom, past će i tuča. Na snazi meteoalarm
PRIPREMITE KIŠOBRANE!

Jako grmljavinsko nevrijeme i obilna kiša nad Europom, past će i tuča. Na snazi meteoalarm

Meteorolozi Državnog meteorološkog zavoda prognoziraju kako će u ponedjeljak biti promjenjivo i nestabilno vrijeme

Poznat uzrok pada helikoptera u kojem je bio iranski predsjednik? Nema preživjelih
IRANSKI PREDSJEDNIK JE MRTAV

Poznat uzrok pada helikoptera u kojem je bio iranski predsjednik? Nema preživjelih

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi poginuo je u padu helikoptera, potvrdila je iranska državna televizija i potpredsjednik te zemlje
Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'
VOZAČ ZA 24SATA

Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'

Vozač ZET-a, otac dvoje male djece, u subotu u 23.47 proživio je strašan napad: 'Udarao je glavom, rukama i nogama u staklo. Govorio mi je da će me ubiti. Još se tresem. Staklo me rasjeklo', rekao nam je