Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
28 komentara

Krizni sastanak zbog virusa: Prenosi se s čovjeka na čovjeka

WHO-ov odbor za izvanredna stanja mogao bi u srijedu objaviti preporuke za zdravstvene politike, a objavom izvanrednog stanja pozvalo bi se na globalne mjere opreza, suradnju i financiranje u suzbijanju virusa

Medical staff carry a box as they walk at the Jinyintan hospital, where the patients with pneumonia caused by the new strain of coronavirus are being treated, in Wuhan
Foto: DARLEY SHEN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
28 komentara

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) sazvala je za srijedu izvanredan sastanak na kojem će stručnjaci te organizacije ocijeniti treba li radi pojave novog virusa u Kini proglasiti međunarodno izvanredno stanje, objavio je WHO u ponedjeljak.

UN-ova agencija najavila je sastanak nakon što su stručnjaci potvrdili da se korona virus  može prenositi sa čovjeka na čovjeka.

Medical staff transfer a patient from an ambulance at the Jinyintan hospital, where the patients with pneumonia caused by the new strain of coronavirus are being treated, in Wuhan ALARM ZBOG VIRUSA U KINI Zaraženi korona virusom su ga prenijeli na članove obitelji...

WHO-ov odbor za izvanredna stanja mogao bi u srijedu objaviti preporuke za zdravstvene politike, a objavom međunarodnog izvanrednog stanja pozvalo bi se na globalne mjere opreza, suradnju i financiranje u suzbijanju virusa. 

Stručni tim kineske Nacionalne komisije za zdravlje potvrdio je da se dogodio prijenos novog korona virusa sa čovjeka na čovjeka, te da je zaraženo medicinsko osoblje, objavila je u ponedjeljak kineska državna novinska agencija Xinhua.

Bolest ima simptome nalik upali pluća, uključujući povišenu temperaturu i probleme s disanjem.

ZARAZA SE ŠIRI Korona virus i u Južnoj Koreji, a u Kini je 139 novih slučajeva

Do sada je po kineskim vlastima od virusa umrlo troje ljudi i zabilježeno ukupno 217 slučajeva zaraze virusom koji je prvi put otkriven u gradu Wuhanu u središtu zemlje početkom prosinca prošle godine.

Iz Wuhana se virus proširio na više kineskih gradova, uključujući Peking i Šangaj, a prijavljen je i četvrti slučaj van granica Kine.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message