Obavijesti

News

Komentari 5

Krojača Matu Ž. vole Zadrani, ali i mace koje redovito hrani

Krojača Matu Ž. vole Zadrani, ali i mace koje redovito hrani
9

Vrijedni krojač lani je dobio nagradu 'Čovik godine', a u petak mu je gradonačelnik Branko Dukić dodijelio Grb gradonačelnika zbog neprekinutog 50-godišnjeg rada u samom srcu grada

VIDEO

Mačke i mačići nagurali se na vrata krojačke radnje, gledaju unutra kao da se radi o mesnici. Kraj ulaza im je kutija za cipele obložena mekim krpicama. Kad ozbiljno zazimi, dobiju i svoje kućice, pravo malo stambeno naselje i kartonske apartmane ispod automobila koji nije u voznom stanju. Sagradio ih je krojač te krojačnice i mace to već osam godina dobro znaju.

Guramo se među mačkama i ulazimo ga upoznati u staru i malenu  krojačnicu zatrpanu  hrpetinama tekstilnog materijala u kreativnom neredu, ispod pohabanog natpisa "Krojačka radnja Mate Ž". Skromnog, samozatajnog i radišnog krojača, kojeg nazivaju i dobrim duhom grada Zadra, svi poznaju upravo tako, kao Matu Ž.

- Kad sam uselio u ovaj prostor, prijatelji su mi rekli da će mi besplatno izraditi reklamu, ali pod svojim uvjetima. I tako su napisali "Krojačka radnja Mate Ž", a ja sam vrlo brzo postao Mate Ž. Jednom sam čuo dječaka kako komentira svojoj baki da nikad nije čuo za kraće prezime - smije se Mate Žagar (72), koji je iz Podravine doselio davne 1968. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vrijedni krojač lani je dobio nagradu "Čovik godine" koju dodjeljuje KUD Bleke i Konji, a u petak mu je gradonačelnik Branko Dukić dodijelio Grb gradonačelnika zbog neprekinutog 50-godišnjeg rada u samom srcu grada.  

- Čast mi je i poštovanje primiti takvo priznanje. Prvi sam krojač u gradu koji je dobio tu nagradu, a vjerojatno i šire. To je lijepa stvar i lijep događaj, tim više što takva priznanja obično ne dobivaju krojači nego malo jači igrači - kaže simpatični krojač te skromno dodaje da je to vjerojatno zato što kod njega dolazi pola grada, cijeli sud, općina i policija, zbog čega se, kaže u šali, osjeća potpuno zaštićeno.  

Sjedi za svojom "nepoderivom" šivaćom mašinom njemačke proizvodnje starom 30 godina i prisjeća se prvih dana u Zadru.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

zenzacija 10 09:49
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a