Obavijesti

News

Komentari 9

Krstulović Opara: Očekujem dobru suradnju s Šundovom

Krstulović Opara: Očekujem dobru suradnju s Šundovom
1

Splitu bit će lakša nakon konstituiranja Gradskoga vijeća jer će se moći izglasati gradski proračun za ovu godinu. Jer, kako je rekao, grad više ne može biti blokiran

VIDEO

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara (HDZ) izjavio je da očekuje dobru suradnju s novoizabranim predsjednikom Gradskoga vijeća Jurom Šundovom (HGS), te da je nužno što je prije moguće izglasati gradski proračun za 2017. kako bi se  odblokiralo funkcioniranje grada.

"Očekujem da ćemo s gospodinom Šundovom i sa svim tijelima Gradskog vijeća dobro surađivati," izjavio je Krstulović Opara novinarima komentirajući današnje konstruiranje Gradskoga vijeća i izbor Jure Šundova za predsjednika toga vijeća.

Po njegovim riječima, situacija u Splitu bit će lakša nakon konstituiranja Gradskoga vijeća jer će se moći izglasati gradski proračun za ovu godinu. Jer, kako je rekao, grad više ne može biti blokiran, te istaknuo da u budućem radu neće biti miješanja ovlasti gradonačelnika i Gradskoga vijeća.

Na pitanje kako komentira da vijećnik Tonči Blažević iz HSLS, koji je član splitske predizborne koalicije HDZ/HSL/HSS, na konstituirajućoj sjednici Gradskoga vijeća nije glasao za Juru Šundova (HGS), odnosno da je Blažević napustio sjednicu tijekom glasovanja, Krstulović Opara odgovorio je kako to ne bi komentirao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Gradski vijećnici imaju odgovornost prema svojim biračima i svojim strankama. Mene zanima isključivo Gradsko vijeće koje će moje prijedloge i projekte podržavati, a kako će tko glasati u konačnici nije mi toliko interesantno," dodao je.

Odgovoran prema biračima, politiku ne vodi putem snova

Na novinarsko pitanje je li "mogao sanjati da će HDZ i HGS sastaviti koalicijsku vlast u Splitu nakon što su se on i predsjednik HGS-a Željko Kerum u nedavnoj predizbornoj promidžbi za splitskog gradonačelnika, međusobno teško optuživali", Krstulović Opara odgovorio je kako "on ne sanja".

"Ja sam političar odgovoran prema svojim biračima. Ne sanjam, odnosno sanjam lijepe stvari, ali se ne bavim snovima i ne vodim politiku putem snova", rekao je Krstulović Opara. Pri tomu je podsjetio kako za funkcioniranje grada treba većina od 18 vijećnika, od ukupno njih 35, te da je Kerum jedan do tih 35 vijećnika koji nije presudan.

"Budite uvjereni kako će moj budući posao biti takav da će puno veći broj od potrebnih 18 podržavati ono što mi želimo," rekao je Krstulović Opara. Za nedavni susret sa Željkom Kerumom, rekao je kako je to bio "kurtoazni pozdrav" ali da nisu razgovarali.

Na novinarsko pitanje hoće li podržati Kerumov prijedlog da Jure Bučević bude ravnatelj Opere splitskog HNK-a, Krstulović Opara odgovorio je da intendant splitskoga HNK bira svoje suradnike. Dodao je kako HNK ima intendanta, koji dobiva mandat od Gradskoga vijeća na prijedlog gradonačelnika, a intendant bira svoje suradnike.

Splitski gradonačelnik rekao je da nije sudjelovao u pregovorima o sklapanju koalicije splitskoga HDZ-a i HGS-a, ali da je u taj sporazum, koji je potpisan u ponedjeljak ujutro, integrirano sve što je on tražio radi dobrog funkcioniranja Splita. Na pitanje je li tim koalicijskim sporazumom Kerum dobio svoje resore u splitskoj gradskoj upravi, Krstulović Opara je odgovorio kako "o nikakvim resorima nije bilo riječi."

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a