Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Krunski dokazi protiv Smiljane: Našli otiske prstiju i njen DNK

Smiljanu DORH sumnjiči da je tijekom ljeta 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu sestru udarila pet puta tvrdim predmetom po glavi i nanijela joj višestruke prijelome kostiju

Varaždin: Smiljana Srnec odlazi iz zgrade suda nakon što je protiv nje podignuta optužnica za ubojstvo sestre
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
25 komentara

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podignulo je optužnicu protiv Smiljane Srnec u četvrtak. Sumnjiče ju da je sestru Jasminu Dominić ubila i zatim njezino tijelo sakrila u škrinju u obiteljskoj kući. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

U pratnji policije Smiljana je došla na Županijski sud u Varaždinu u petak. Sudac će na ročištu odlučiti o produženju pritvora. Ročište je trajalo oko sat vremena, nakon čega je Smiljana odvedena natrag u varaždinski zatvor. 

Odvjetnik: Optužnica je preuranjena

- Obrana smatra da je podizanje optužnice preuranjeno i ishitreno jer je nakon provedene istrage stupanj sumnje da je okrivljena počinila kazneno djelo, manji nego što je bio na početku postupka a državno odvjetništvo je u istrazi odbilo provesti vještačenje kojim bi se u potpunosti uklonila sumnja da je okrivljena počinitelj. Stoga ćemo predložiti sudu da vrati optužnicu državnom odvjetništvu radi boljeg razrješenje stvari - rekao je Krešimir Golubić, odvjetnik Smiljane Srnec.

Udarila ju je pet puta po glavi? 

Smiljanu DORH sumnjiči da je tijekom ljeta 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu sestru udarila pet puta tvrdim predmetom po glavi i nanijela joj višestruke prijelome kostiju. Jasmina je preminula zbog ozljeda. DORH je predložio sudu da se Smiljani produži istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih dijela. 

Kako javlja Jutarnji list, krunski dokaz u istrazi bili su otisci prstiju iz škrinje koji su pokazali da je samo Smiljana manipulirala tijelom svoje sestre, a forenzičari su pronašli i njezin DNK. Upravo taj DNK pokazuje da je bila u kontaktu s tijelom svoje sestre te da ga je ona spremila u zamrzivač prije 19 godina. 

TIJELO U ŠKRINJI Podignuli su optužnicu protiv Smiljane: Udarila ju je 5 puta?

Ipak, sudskomedicinski vještaci nisu mogli otkriti približno vrijeme smrti Jasmine Dominić zbog vremena koje je tijelo bilo u zamrzivaču, ali su otkrili da je ubijena jakim udarcima u glavu. 

Možda vas zanima i ovo:
Message