Obavijesti

News

Komentari 25

Krunski dokazi protiv Smiljane: Našli otiske prstiju i njen DNK

Krunski dokazi protiv Smiljane: Našli otiske prstiju i njen DNK
5

Smiljanu DORH sumnjiči da je tijekom ljeta 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu sestru udarila pet puta tvrdim predmetom po glavi i nanijela joj višestruke prijelome kostiju

VIDEO

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podignulo je optužnicu protiv Smiljane Srnec u četvrtak. Sumnjiče ju da je sestru Jasminu Dominić ubila i zatim njezino tijelo sakrila u škrinju u obiteljskoj kući. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

U pratnji policije Smiljana je došla na Županijski sud u Varaždinu u petak. Sudac će na ročištu odlučiti o produženju pritvora. Ročište je trajalo oko sat vremena, nakon čega je Smiljana odvedena natrag u varaždinski zatvor. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Odvjetnik: Optužnica je preuranjena

- Obrana smatra da je podizanje optužnice preuranjeno i ishitreno jer je nakon provedene istrage stupanj sumnje da je okrivljena počinila kazneno djelo, manji nego što je bio na početku postupka a državno odvjetništvo je u istrazi odbilo provesti vještačenje kojim bi se u potpunosti uklonila sumnja da je okrivljena počinitelj. Stoga ćemo predložiti sudu da vrati optužnicu državnom odvjetništvu radi boljeg razrješenje stvari - rekao je Krešimir Golubić, odvjetnik Smiljane Srnec.

Udarila ju je pet puta po glavi? 

Smiljanu DORH sumnjiči da je tijekom ljeta 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu sestru udarila pet puta tvrdim predmetom po glavi i nanijela joj višestruke prijelome kostiju. Jasmina je preminula zbog ozljeda. DORH je predložio sudu da se Smiljani produži istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih dijela. 

Kako javlja Jutarnji list, krunski dokaz u istrazi bili su otisci prstiju iz škrinje koji su pokazali da je samo Smiljana manipulirala tijelom svoje sestre, a forenzičari su pronašli i njezin DNK. Upravo taj DNK pokazuje da je bila u kontaktu s tijelom svoje sestre te da ga je ona spremila u zamrzivač prije 19 godina. 

Podignuli su optužnicu protiv Smiljane: Udarila ju je 5 puta?
Podignuli su optužnicu protiv Smiljane: Udarila ju je 5 puta?

Ipak, sudskomedicinski vještaci nisu mogli otkriti približno vrijeme smrti Jasmine Dominić zbog vremena koje je tijelo bilo u zamrzivaču, ali su otkrili da je ubijena jakim udarcima u glavu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću
POSTIZBORNI PREGOVORI

Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1