Obavijesti

News

Komentari 22

Kruzer Scenic Eclipse u Rijeci će ostati do kraja pandemije

Kruzer Scenic Eclipse u Rijeci će ostati do kraja pandemije
8

Ultraluksuzna 168-metarska megajahta, široka 21,5 metar, ostat će na vezu u Rijeci do smirivanja situacije s korona virusom i popuštanja ograničenja te zabrana koja su uvedena po lukama diljem svijeta.

VIDEO

Polarni kruzer "Scenic Eclipse", kojeg su za australsku Scenic Grupu izgradili u pulskom Uljaniku, uplovio je u riječku luku u kojoj će ostati na privremenom mrtvom vezu do kraja godine.

POGLEDAJTE VDEO: LUKSUZNI KRUZER IZGRADILI U PULI

Pokretanje videa...

01:31

Ultraluksuzna 168-metarska megajahta, široka 21,5 metar, ostat će na vezu u Rijeci do smirivanja globalne situacije s koronavirusom i popuštanja ograničenja te zabrana koja su uvedena po lukama diljem svijeta.

Nakon 19-dnevnog krstarenja po Antarktiku, Južnoj Georgiji i Falklandskom otočju, koje je završilo iskrcajem gostiju dubjeg džepa u polazišnoj luci, Buenos Airesu, ovaj polarni kruzer, nakon dva mjeseca na moru, s minimalnim brojem posade stigao je u Rijeku. 

Navedeni kruzer može usgostiti 237 putnika, a namijenjen je za plovidbu svim morima, uključujući polarna i tropska područja za što je posebno opremljen i ojačan ne bi li se prilagodio plovidbi u otežanim vremenskim uvjetima i zaleđenim morima, zadovoljavajući visoke ekološke standarde.

Inače, Scenic grupa početkom ožujka i službeno je registrirala svoju brodograđevnu tvrtku u Hrvatskoj - MKM Yachts sa sjedištem u Rijeci, te također osnažila ugovor s "3. majem" potpisan koncem prošle godine za izgradnju brodskog trupa za sestrinski "Eclipse II".  Riječ je o identičnoj, ali poboljšanoj kopiji "Eclipsea", koji će Riječani uskoro moći vidjeti na vezu na riječkom lukobranu, a čija svečanost rezanja limova za početak gradnje prvog od ukupno pet takvih brodova, upriličena je prošli tjedan.

Luksuzni polarni kruzer Scenic Eclipse napustio posrnulo brodogradilište u Puli
6
| Foto: Dusko Marusic/PIXSELL, Reuters

Prema ranijim najavama, kobilica za "Eclipse II" na trećemajski navoz trebala bi se položiti do početka ljeta ove godine.

Naime, u "3. maju", unatoč koroni, ali uz stroge mjere preventive i zaštite, intenzivno se radi na završnom opremanju kanadskog broda. U brodogradilište dolaze samo oni koji su fizički nužni za proizvodni proces.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je