Obavijesti

News

Komentari 283

Krvava Nova uz petarde: Ostali su bez prstiju i dijelova šaka...

Krvava Nova uz petarde: Ostali su bez prstiju i dijelova šaka...
2

NIJE IGRA Dječaku (10) su liječnici u Zagrebu cijelo jutro pokušavali spasiti šaku, u Zadru je troje djece završilo u bolnici s teškim opeklinama i ozljedama ruku i lica

VIDEO

Novogodišnje jutro kirurzi zagrebačke Klinike za dječje bolesti proveli su u operacijskoj sali gdje su spašavali šaku dječaka (10). Dječak, inače državljanin Švicarske, slavio je Novu godinu s obitelji u Bjelovaru. Petarda mu je raznijela prst te su ga kolima Hitne pomoći odmah prevezli do bolnice u Zagrebu. Još se oporavlja od složene operacije i rana.

Dijete (14) zadobilo je teške ozljede šake u zadarskom predjelu Crvene Kuće. Petarda mu je eksplodirala u ruci oko 16 sati. Prevezli su ga u Opću bolnicu Zadar gdje su ga zadržali na liječenju. Istodobno, u Benkovačkom selu 11-godišnjem djetetu petarda je opekla lice, a u mjestu Galovac 11-godišnjak je ozlijedio šaku. Najviše ozlijeđenih bilo je na području Splita, Podstrane, Imotskog i Omiša, gdje su petarde i rakete ozlijedile šest ljudi. Među njima je jedno dijete teško, dok su četvero prošli samo s lakšim ozljedama. Eksplozija petarde povrijedila je i jednog punoljetnika.

Policijske patrole spriječile su moguću veću štetu i ozljede te su od osmero djece oduzeli veću količinu pirotehnike. Nisu bili pod nadzorom odraslih. Ozljede nisu obišle ni Slavonce, pa je tako dječak na Silvestrovo bez nadzora palio petarde u Ulici biskupa Antuna Mandića u Đakovu. Jednu od petardi nije uspio baciti te mu je rasjekla dlan i opekla prste. Nakon što su mu pomogli, policajci su potražili roditelje koji su odgovorni za ozljede djeteta. Nespretnost, zabuna, a vjerojatno i alkohol krivi su za ozljede.

Nijemca (26) koji se zabavljao se s prijateljima u kući u Petrovoj ulici u Zagrebu. Oko ponoći zapalio je petardu i umjesto da je odbaci, spremio ju je u džep. Eksplodirala je i teško ga je povrijedila.

U Moslavini su stradala dva dječaka koja nisu na vrijeme bacili petarde iz ruku. U mjestu Gornja Gračenica eksplozija je ozlijedila šaku 16-godišnjaka, dok je u Voloderu kraj Popovače slična petarda teško ozlijedila šaku 12-godišnjaka.

Na staru godinu ozlijedio se i 34-godišnjak iz istarskog mjesta Škudelin. Želio je isprobati kupljene petarde, no jedna ga je opekla. Javio se liječnicima Hitne, koji su mu brzo sanirali rane. 

Igra ga umalo stajala šake

Petarda je sredinom prošlog tjedna umalo raznijela cijelu šaku Tončiju Vukmanu iz Seget Vranjice. Eksplodirala mu je u ruci, teško ga je opekla i isjekla te je zamalo ostao bez prstiju. Brzom intervencijom liječnika Hitne pomoći spasili su mu šaku i sanirali rane.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 283
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature