Obavijesti

News

Komentari 21

Krvnikovih 10 'kvadrata': Ovo je ćelija zločinca Ratka Mladića

Krvnikovih 10 'kvadrata': Ovo je ćelija zločinca Ratka Mladića
6

U sobi ratni zločinac uz krevet ima stol, stolicu, mali ormarić, zahodsku školjku i tuš. U njegovu ćeliju će mu dopremiti i televizor koji je on sam zatražio

VIDEO

Posljednje dane u Srbiji ratni zločinac Ratko Mladić provest će u ćeliji Specijalnog suda, velikoj 10 'kvadrata'. Srpski Blic piše kako je opremljena prema europskim standardima. U sobi krvnik uz krevet ima stol, stolicu, mali ormarić, zahodsku školjku i tuš. U sobu će mu dopremiti i televizor koji je zatražio. Obitelj mu je donijela odjeću, a u ćeliji ne smije imati nikakve staklene i oštre stvari kako ne bi počinio samoubojstvo. U pritvorskoj jedinici u kojoj se Mladić nalazi postoji i posebna prostorija u kojoj pritvorenike posjećuju odvjetnici i obitelj.

Ministar: Imali smo dojave da je Mladić u Lazarevu

Srbijanski ministar Rasim Ljajić kazao je za B92 kako je prije nekoliko godina dobio dojavu gdje se nalazi odbjegli Ratko Mladić. Trag je vodio do iste kuće gdje su prije nekoliko dana napokon uhitili Mladića. Ljajića je navodno nazvao muškarac koji je tvrdio da je Mladića vidio u selu pokraj Zrenjanina kako se vozi u plavom Golfu. Ljajić tvrdi da je sve informacije prenio sigurnosnim agencijama, no da je "trag ubrzo postao hladan". Ministar je kazao kako je zločinac živio asketskim životom te da je "rijetko napuštao svoje sklonište, otvarao prozore, a soba je bila neuredna s gomilom lijekova na stolu". Kod Mladića su i prilikom uhićenja našli i stari mobitel kojim se nije koristio.

Našli su ga prateći mu obitelj

Dnevnik 'Danas' tvrdi da su do Mladića došli praćenjem i prisluškivanjem članova njegove obitelji. Očito su agenti, piše list, prateći njegova sina Darka, došli do sela Lazareva i odlučili izvesti akciju. Mladić je, prema nekim spoznajama, živio u Lazarevu još od travnja 2006., kada je za dlaku izmaknuo uhićenju pokraj Sremske Mitrovice, piše Večernji.

Odobrit će mu da posjeti grob kćeri Ane?

Tužiteljstvo za ratne zločine i istražni sudac načelno su se usuglasili s molbom da zločinac Ratko Mladić posjeti grob svoje kćeri Ane. Ipak konačnu odluku donijet će se ovisno od procjene sigurnosnog rizika koju će dati mjerodavne službe, javlja Tanjug, a vijest su prenijeli mnogi srpski mediji. Iako su sud i tužiteljstvo složni da se udovolji Mladićevoj molbi to je malo vjerojatno jer je za to potrebno veliko osiguranje. Zamjenik tužitelja za ratne zločine Bruno Vekarić izjavio je kako su do sad Mladiću ispunjeni svi zahtjevi. Krvnik je dobio televizor, jagode, a knjige će mu donijeti obitelj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...