Obavijesti

News

Komentari 260

'A dva kvadrata više, manje... To je linč! Ostavka? Ni govora'

'A dva kvadrata više, manje... To je linč! Ostavka? Ni govora'
15

Milan Kujundžić je na presici povodom napada na novinarku Slobodne Dalmacije pokušao objasniti nejasnoće u svojoj imovinskoj kartici, ali se dotaknuo i partizana četrdesetih u svom rodnom selu

VIDEO

Ministar zdravstva Milan Kujundžić na izvanrednoj presici nije dao ostavku. Rekao je da mu sve izgleda kao linč. Osudio je napad mještana njegova rodnog sela kod Imotskog na novinarku Slobodne Dalmacije koja je išla snimati njegovu kuću koju je, kako smo objavili, krivo unio u imovinsku karticu. Pričao je i o kući koju je, kako smo također objavili, zapravo kupio sam od sebe, točnije od firme koja je kasnije propala i ugašena je jer je poslovala mimo zakona, a na čelu koje je bila njegova supruga. Uz sve to komentirao je i pozajmicu koju mu je dao prijatelj, a koji je vlasnik dvije ljekarne, u čemu Kujundžić ne vidi da je nešto sporno. Rekao je i da radi s najtežim pacijentima, da je prebolio karcinom i da samo čeka kad će ga opet dobiti zbog izloženosti zračenju. Usput je pričao i o komunizmu i zločinima partizana u svom selu. 

Video: Ovo je vila za koju je rekao da se nije mijenjala 20 godina

Pokretanje videa...

00:31

Tijek presice:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

12.40 - Komentirao je aferu s mitom u splitskoj bolnici: Prije godinu dana smo dobili informaciju o mitu u splitskoj bolnici. Organizirali smo sastanak i kardiokirurzi s Rebra i Dubrave su trebali pomoći kardiokirurgiji u Splitu. Mislio sam da se stvari dobro odvijaju. U ponedjeljak u Split ide inspekcija ministarstva zdravstva.

12.36 - Nisam karijerni političar, imam kamo otići, odradit ću mandat do kraja, ali više ne bih bio ministar zdravstva. Otrpit ću još ovih par mjeseci.

12.34 - Ako moja kuća vrijedi 300.000 eura, nađite kupca ja ću je prodati. Ako je kupite vi, vratit ću vam 50 tisuća.

12.33 - Po svemu što je do sada napravio Plenković ima sve epitete za pobjedu.

12.31 - Što se tiče HDZ-a gdje će biti donesena tehnička odluka kada će biti izbori. Svi oni koji u sebi osjećaju da mogu će se natjecati a pobijedit ću onaj s najviše glasova. HDZ će izabrati najbolje i bez problema pobijediti na parlamentarnim izborima.

12.29 - U Hrvatskoj zadnjih godina HZZO prema ljekarnama ispunjava obveze u roku 60 dana, neovisno gdje su.

12.28 - Moja kuća ima uistinu 100 kvadrata stambene površine, a sad dva kvadrata više manje.. Ubuduće neću sam ispunjavati karticu, uzet ću stručnjaka.

12.25 - Raspričao se Kujundžić o Ivanbegovini: Kuća u Ivanbegovini stoji tamo ista kao i prije 20 godina. Stambena površina je sto kvadrata. A tamo možete kupiti zemlje po jedan euro. Nitko je neće, mene srce vuče tamo. Nažalost, Ivanbegovina je simbol brojnih sela, napuštena je. Tamo su partizani 1944. i 1945. ubili 46 dečkiju. Sad Beljak i Bernardić kažu da nisu dovoljno ubili. U promjeru od 500 metara, 28 liječnika je iz tog sela, što u Hrvatskoj, što u Europi, što u SAD-u. Nemojte generalizirati hrvatska sela da su zaostala, kaže Kujundžić.

12.23 - Loše ispunjena imovinska kartica gdje u sadržajnom smislu nije ništa propušteno, a digla se velika pažnja. Što se men tiče, pitajte me što god hoćete, ali budite takvi i prema drugima.

12.22 - Osuđujem svaki napad na novinare i slobodu novinara. Moja kuća je provaljivanja dva-tri puta, i ne opravdavam napad na novinarku, ali su možda posumnjali.

12.20 - Na pitanje koliko puta tjedno radi u Poliklinici Tim, vratio se u '94. Moja supruga je otvorila ordinaciju u Zaprešiću. 1995. dižemo kredit mislim u Zabi i kupujemo stan u Malešnici u kojem ona radi ordinaciju, a iduće godine opet s kreditom smo otvorili polikliniku. Zadnje tri godine poliklinika je zaključana, ja radim u bolnici u Dubravi i radim najteže slučajeve za nula kuna.

12.19 - To tko što s kim radi nema veze s ministarstvom. 

12.18 - Miro Palac je moj stari prijatelj, iz studentskih dana. Moji prijatelji su uglavnom iz medicinskih krugova. On je prije 20-30 godina imao ljekarne, to je sve što o tome znam i da danas ima dvije ljekarne. Njegovi sadašnji poslovi nemaju veze sa mnom.

12.17 - Ostavka mi ne pada na pamet! Odradit ću mandat do kraja.

12.16 - U zadnjih deset godina smo supruga i ja zaradili pet milijuna kuna, ja sam prije nego sam postao ministar zarađivao 50 posto više. Neka svatko bude ovako transparentan kao ja.

12.15 - Što se tiče kuće na Ravnicama, to smo platili 195.000 eura. Digli smo 100.000 eura kredita u banci, 40.000 nam je posudio stari prijatelj, a 55.000 je sa moje i ženine štednje. Bilo koja državna tijela moći će provjeriti naše račune.

12.14 - Supruga i ja smo kuću u Markuševcu kupili kreditom od 100.000 eura od njene građevinske tvrtke. o je vrijeme kad je građevina potonula, mi smo tada to pokušali prodati, nismo mogli dobiti ni 80.000 eura. Morali smo vratiti kredit firme prema banci pa smo sami digli kredit kako bismo riješili taj kredit. Što se tiče plaćanja poreza - porez ne određuje ugovor, nego porezna uprava. Porez je uredno plaćen.

12.12 - Zatražit ću pravnu zaštitu jer su u medijima korišteni pojmovi koji nisu istiniti. Moja supruga je uredno platila kredit koji je digla.

12.11 - Imovinsku karticu sam sam popunjavao, ako se dogodila greška to ću ispraviti, a u sadržajnom smislu po pitanju lokacije i kredita nema pogrešaka. 

12.09 - Odgovarat ću na sva vaša pitanja, do unazad sedam koljena. Ovo doživljavma kao linč. Ali u politici treba biti spreman na takve stvari. Pohvaljujem novinare koji će istražiti mene i pozivam da me se detaljno istraži po svim osnovama. Ali istražite sve, ne samo javne osobe, što su imali, što su dobili u komunizmu, što privatizacijom...

12.08 - Presica je počela s kašnjenjem. Osuđujem incident u mom rodnom selu. Žao mi je što se to dogodilo. To nisu moji rođaci, to su radnici kod susjeda. Dogodilo se u vrijeme sjednice Vlade, nitko me nije ni zvao.

Ministar Milan Kujundžić pozvao da ga se istraži: 'Ovo je atmosfera linča' Više na: http://bit.ly/2RnLEvi Reporter: Emirat Asipi

Posted by 24sata on Friday, January 24, 2020

Ministar zdravstva Milan Kujundžić osudio je incident koji se dogodio u četvrtak u Ivanbegovini, gdje su četvorica muškaraca napala novinarku Slobodne Dalmacije koja je htjela slikati Kujundžićevu kuću u njegovu rodnom mjestu, o čemu će u podne u Ministarstvu zdravstva održati konferenciju za novinare.

Pokretanje videa...

Kujundžićeva izjava 08:22

- Incident koji se dogodio apsolutno osuđujem. Pohvaljujem policiju u Imotskom koja je interventirala i koja će istražiti što se dogodilo - izjavio je u petak Kujundžić Hini.

Policija je uhitila četiri muškarca koji su u četvrtak oko 11 sati u Ivanbegovini kod Imotskog napali novinarku Slobodne Dalmacije Andreu Topić dok je bila na novinarskom zadatku istražujući rodnu kuću ministra zdravstva Milana Kujundžića.

Napali novinarku dok je slikala ministrovu kuću: 'Neš snimat!'
Napali novinarku dok je slikala ministrovu kuću: 'Neš snimat!'

Novinarka je rekla kako su napadači nekoga telefonski zvali, te joj potom rekli da će je pustiti jer im je tako rekao ministar Kujundžić.  

- U vrijeme incidenta bio sam na sjednici Vlade, nitko me nije zvao i ni s kim nisam razgovarao - ustvrdio je Kujundžić.

Kupili kuću sami od sebe, a ne zna ispuniti imovinsku karticu
Kupili kuću sami od sebe, a ne zna ispuniti imovinsku karticu

Što se tiče kuće u Ivanbegovini, koju je novinarka istraživala jer po podacima iz imovinske kartice ima više kvadrata nego što je prijavljeno, Kujundžić kaže da je izgrađena prije dvadesetak godina, da ima 100 četvornih metara stambene površine i da u međuvremenu nije ni povećana ni smanjena.

Bačić osudio napad na novinarku

Šef HDZ-ovog saborskog kluba zastupnika Branko Bačić osudio je u petak incident koji se dogodio u Ivanbegovini kod Imotskog, gdje su četvorica muškaraca napala novinarku Slobodne Dalmacije koja je u rodno selo ministra Milana Kujundžića došla istraživati njegovu imovinu.

- Najoštrije osuđujemo napad na novinarku Slobodne Dalmacije, neprimjereno je i neprihvatljivo da se bilo koga napada, pogotovo novinara dok obavlja posao - kazao je Bačić na konferenciji za medije Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru.

Pozdravio je brzu reakciju policije, istaknuvši da je važno da su reagirali odmah i "da su ti nasilnici privedeni i da će biti primjereno kažnjeni".

Očekuju da Kujundžić jasno i transparentno popuni imovinsku karticu

Bačić je ustvrdio da podaci o o imovini i načinu njenog stjecanja moraju biti ispunjeni jasno, transparentno, nedvosmisleno i očekuju, kaže, da to napravi i ministar zdravstva Milan Kujundžić.

- Očekujemo, ako se greška potkrala, a takvih je grešaka bilo, da ih ispravi i obrazloži. Krivo popunjavanje ili greška u ispunjavanju imovinske kartice nije sukob interesa. Ako u imovini ministra nema nezakonitosti, ako je sve jasno, transparentno i opravdano, onda ta činjenica da je netko greškom ispunio ne bi trebala biti razlog za optuživanje bilo koga - rekao je Bačić.

Krucijalno pitanje je, ističe, je li imovina stečena legalno, ima li svoj odgovor u napomenama koje se moraju vezivati uz navođenje pojedine imovine.

Na pitanje o eventualnoj smjeni ministra, Bačić podsjeća da je opoziv Kujundžića dvaput pokrenut od strane oporbe i da je svaki put njihova inicijativa odbijena.

- Greška u popunjavanju imovinske kartice nije sukob interesa. Ako u imovini ministra nema nezakonitosti onda činjenica da je netko greškom nešto ispunio ne bi trebala biti razlog za smjenjivanje nekoga - kazao je Bačić, dodavši da sve odgovore mora dati ministar.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 260
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a