News

Komentari 341

Napali novinarku dok je slikala ministrovu kuću: 'Neš snimat!'

Napali novinarku dok je slikala ministrovu kuću: 'Neš snimat!'

Ne'š ode snimat! Ko ti je da dozvolu, odakle ti nalog, ova je cesta od ministra, makni auto, miči se!, urlao je čovjek na novinarku Slobodne Dalmacije koja je snimala Kujundžićevu kuću kod Imotskog

Milan Kujundžić ima kuću u rodnom kraju u Ivanbegovini kod Imotskog. Ta kuća prema podacima njegove imovinske kartice ima ravno 100 kvadrata i nikakvu okućnicu, a zemšljine knjige i kratak pogled na Google maps govore nešto drugo.

Krajem 2016. u zemljišnim knjigama je vidljivo povećanje izgrađenosti kuće. Tako da je od tada na čestici prijavljena kuća od 184 metra kvadratnih i dvorište od 1016 kvadrata. To je išla provjeriti novinarka Slobodne Dalmacije koju su napali ministrovi rođaci i radnici koji su se tamo zatekli, piše Slobodna Dalmacija. Novinarka je došla raditi reportažu o Milanovoj rodnoj kući koju je opisala kao dvoetažnu luksuznu vilu, obloženu finim kamenom i prostranim dvorišnim bazenom.

- Ne'š ode snimat! Ko ti je da dozvolu, odakle ti nalog, ova je cesta od ministra, makni auto odavde! Miči se! Miči se! - urlao je i nasrtao čovjek za kojeg novinarka misli da je jedan od Kujunžićevih rođaka. Uspaničila se i nazvala redakciju.

Smirivali su je urednici koji su joj rekli da su zvali policiju. No ona je imala napad panike. Ljudi su je okružili, jedan joj je sjeo na haubu, drugi je bio kod prtljažnika, a treći je pokušavao otvoriti vrata. Nimalo ugodna scena za novinarku koja se nekako uspjela smiriti nakon što su joj nekoliko puta rekli da je policija već na putu i da joj ne smiju ništa napraviti.

<<< VIDEO NAPADA MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

Policija uhitila napadače na novinarku

Novinarka je to prijavila policiji koja je potvrdila da su jučer oko 11 sati u Ivanbegovini četiri muškarca verbalno napala ženu, a nakon toga okružile osobno vozilo u koje je ušla kako bi se od njih sklonila.

Dok sežena nalazila u vozilu, pokušavajući krenuti vozilom s mjesta događaja, muškarci su joj zapriječili odlazak i tom prilikom oštetili vozilo.

Policijski službenici su po zaprimljenoj dojavi izišli na teren, uhitili četiri osobe u dobi od 42, 43, 66 i 68 godina. Nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon čega će danas protiv njih biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode i oštećenja tuđe stvari.

Najčitaniji članci