Obavijesti

News

Komentari 74

Kulišek: 'Ja ga ubadam, ali on nikako da umre. On je sotona'

Kulišek: 'Ja ga ubadam, ali on nikako da umre. On je sotona'
10

Otac je ozbiljnije probleme sa svojim sinom primijetio par mjeseci prije ubojstva kada je, kaže, Dino svakodnevno pričao i smijao se sa samim sobom, mrmljajući sebi u bradu ili pak bio odsutan

VIDEO

Zbog sitnih tinejdžerskih problema, poput popuštanja u školi i konzumacije marihuane, s Dinom smo kada je imao 17 godina išli po savjet kod psihologa, no oni su ga tada htjeli zadržati na promatranju tri do četiri tjedna, čemu sam se ja protivio jer nisam htio da izostaje s nastave, započeo je svoje svjedočenje Aleks Kulišek, otac Dina Kulišeka kojemu se na riječkom Županijskom sudu sudi u ponovljenom postupku zbog ubojstva Ivana Jagodića i pokušaja ubojstva njegove djevojke Meriem Demo u siječnju 2014. godine.

'Žao mi je što sam ga ubio, ali i nije jer sam se riješio patnje'
'Žao mi je što sam ga ubio, ali i nije jer sam se riješio patnje'

Dodaje kako je ozbiljnije probleme sa svojim sinom primijetio par mjeseci prije ubojstva kada je, kaže, Dino svakodnevno pričao i smijao se sa samim sobom, mrmljajući sebi u bradu ili pak bio totalno odsutan te jako smršavio tj. "propao". Kada bi ga otac upitao što mu je, on bi odgovorio - 'ma ništa, nešto sam zabrijao'.

Dino ocu: Ja ga ubadam, a on nikako da umre

- Kada sam ga prvi put posjetio nakon ubojstva i pitao ga kako je mogao to napraviti i toliko puta izbosti pokojnika, odgovorio mi je: "Ti to ne razumiješ, ja ga ubadam i ubadam, a on nikako da umre, on je sotona i ne može umrijeti" - kroz suze se prisjećao vidno potresen optuženikov otac Aleks. 

 - Kada sam ga pitao zašto se jednostavno nije maknuo od njega i u razgovoru izrazio žaljenje što ništa ovakvo nisam naslutio, jer da jesam, poduzeo bi nešto, odselio obitelj, Dino mi je rekao: "Ti ništa nisi mogao, on (pokojnik) je mene toliko opsjedao da se nisam mogao maknuti od njega". Također mi je govorio o konstantnim glasovima koji ga opsjedaju i psuju i koji mu govore što mora napraviti. Znam da je zbog tog svog stanja u zatvorskoj bolnici primao toliku količinu lijekova da je od njih oticao, no nisam primijetio da su mu oni pomogli jer za vrijeme naših trogodišnjih posjeta stanje mu je cijelo vrijeme bilo vrlo promjenjivo - nekada mi se činio bolje i s njim se moglo razgovarati, a onda bi nanovo bio totalno odsutan ili u pričanju sa samim sobom, a često i spominjao da osjeti smrad - kazao je Kulišekov otac.

'Imao sam vizije. Glasovi su mi govorili da moram ubiti vraga'
'Imao sam vizije. Glasovi su mi govorili da moram ubiti vraga'

Iako je nekoliko mjeseci prije ubojstva zamijetio promjenu u sinovom ponašanju, ono ga, kaže, nije plašilo jer je uvijek bio miran i pristojan.

Otac: Sve sam pripisivao marihuani i lošem društvu

Na upit suca zašto zbog tog ponašanja nije potražio stručnu pomoć za svog sina, otac Aleks odgovorio je da ne zna, da je sve prepisivao marihuani i lošem društvu te se nadao da će s vremenom sve proći samo od sebe.

Na suđenju je također svjedočila Kulišekova majka Sandra koja je na pitanje tužiteljstva da li misli da je pokojnik na njenog sina bacio urok, kako on tvrdi, odgovorila da misli kako je istina sve što joj je sin rekao jer je to njegovo stanje svijesti.

Sestra: Bio je uvjeren da je Jagodić sotona

Navedene promjene neposredno prije ubojstva u Kulišekovom ponašanju uočila je i sestra Arijana.

- Brat mi je bio uvjeren da je Jagodić sotona i krivio ga za svoje nesanice i probleme. Njegovo ubojstvo opisao mi je u detalje do toga kako su probadanjem noža kroz pokojnikovo srce nestali svi ti problemi. I sada, dok ga posjećujem, ima razne faze s glasovima, od onih kad komunicira s anđelima i drugim svijetom do onih kad se usred razgovora križa i moli. Vjerujem da mu je teško živjeti s tim, a nekad se nosi bolje, nekad lošije - kazala je sestra Arijana, koja je njegovo čudno ponašanje pripisivala konzumaciji droge, budući da joj se brat jednom povjerio da je preko noći uzeo "speed" kako bi ostao budan i mogao učiti. 

'Glasovi su mi rekli da ubijem': Dini Kulišeku će ponovo suditi?
'Glasovi su mi rekli da ubijem': Dini Kulišeku će ponovo suditi?

Otac, majka i kći kazali su kako nikad prije ubojstva nisu upoznali niti čuli za pokojnog Jagodića. 

Na ponovljenom suđenju pročitan je i iskaz Dejana Gavrana, koji je s Kulišekom dijelio ćeliju u zatvoru, a kojem je, tvrdi, Kulišek hladnokrvno i detaljno opisao kako je isplanirao i počinio ubojstvo te nabavio nož. Na upit je li bio svjestan kako ga čeka duga robija, Gavran je izjavio da mu je Dino rekao da mu ne mogu ništa jer je mlad i nekažnjavan i kako će igrati na kartu neubrojivosti.

Kulišekova obrana zamolila je sud da pažljivo razmotri i s posebnom pažnjom analizira iskaz ovog svjedoka jer je riječ o kompromitiranom čovjeku, u više navrata osuđivanom zbog prijetnji, prevara i razbojništva, a trenutno osuđenim na 37 godina robije zbog silovanja i ubojstva bake od 72 godine.

Tužiteljstvo je pak argumentiralo da su većina svjedoka u ovom slučaju zatvorenici te da navedeni svjedok ne bi znao dati toliko detaljan iskaz da mu okrivljeni nije sam ispričao sve navedene detalje. 

Na ponovljenom, kao i na prvom suđenju, i dalje se lome koplja oko toga je li Kulišek u vrijeme ubojstva bio ubrojiv ili ne.

Suđenje se nastavlja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.