Obavijesti

News

Komentari 140

Kume, vrati pare: DORH će Jozinoviću pokucati na vrata

Kume, vrati pare: DORH će Jozinoviću pokucati na vrata
2

Mladen Jozinović, direktor odlagališta otpada Piškornica, sam je sebi preko tvrtki kćeri koje je osnovao isplatio milijun kuna bonusa te još 370.000 kuna naknada uz plaću od 18.500 kuna

VIDEO

Odgovorno tvrdim, štete s isplatom bonusa i naknada nema niti za tvrtku niti za županiju. Ipak, direktor Jozinović će morati vratiti dio novca.

Poručio je to u srijedu koprivničko-križevački župan Darko Koren. Njegov kum Mladen Jozinović, direktor odlagališta otpada Piškornica, sam je sebi preko tvrtki kćeri koje je osnovao isplatio milijun kuna bonusa te još 370.000 kuna naknada uz plaću od 18.500 kuna.

Koren se branio i da ima 15 kumova, ali da bi se svaki put isto postavio kad netko napravi radnje koje podliježu određenoj osudi.

- Svoje ljude ne napuštam, ali nikoga ni alimentiram od odgovornosti - tvrdi Koren.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako je ustvrdio da štete nema, ipak je rekao da ovaj slučaj ima i pravne posljedice.

- Ima li povreda zakona i odgovornosti druge vrste, tek će se utvrditi - rekao je Koren iako je to u suprotnosti s tvrdnjom da nema štete.

Smjena u ponedjeljak

Ako nema štete, zašto bi onda i vraćao novac? No Koren tvrdi da Jozinoviću pripada nagrada, ali ona iznosi manje od petine isplaćenog. Dok je župan Koren još balansirao u izjavama, drugi suvlasnici odlagališta su puno rezolutniji u stavu.

- Jozinovića ćemo sljedeći tjedan smijeniti i za to postoji većina s Korenom ili bez njega. Inzistirat ćemo da Jozinović vrati sav novac koji si je isplatio - kaže nam jedan od njih.

No kako su se suvlasnici, župani Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije te načelnik općine Koprivnički Ivanec dogovorili da istupa samo Koren, naš sugovornik je zamolio za anonimnost.

Već tri slučaja pod lupom istražitelja

Također saznajemo da će Jozinović teško izbjeći istražitelje na vratima zbog zlouporabe položaja i isplate nepripadajućih materijalnih prava. Revizija četiri županije već češlja cijeli slučaj, a angažirani su i pravnici na tumačenju isplata.

- Već su stigla mišljenja koja sugeriraju Jozinovićevu kaznenu odgovornost. No pričekajmo još malo, da revizija završi posao. U ponedjeljak je prva točka utvrđivanje Jozinovićeve odgovornosti - kaže nam drugi sugovornik.

Kontaktirali smo i općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici te nadležno Županijsko odvjetništvo u Varaždinu, no oni nisu mogli ni potvrditi ni opovrgnuti da kreću u istraživanje slučaja. Zamoljeni smo za strpljenje. No zato neslužbeno doznajemo da su već pokretnute tri predistrage vezane za Jozinovićevo poslovanje na odlagalištu otpada. Očito isplata bonusa nije bio jedini Jozinovićev potez koji je budio sumnju na kriminal.

Jozinović je prestao davati izjave nakon što su 24sata razotkrila cijeli slučaj u javnosti.

Morat će vratiti duplo više novca

No od njemu bliskih suradnika saznajemo da je spreman vratiti dio novca koji si je isplatio. Koliko? To dosad nije jasno. Koren je rekao da mu pripada manje od petine bonusa, dakle manje od 200.000 kuna. Ostali se s tim zasad ne slažu. Jozinović je spreman vratiti onoliko novca koliko župani odluče, tvrde njegovi suradnici.

Jozinović je inače kupio ove godine luksuzni stan u Vinkovcima za milijun kuna, pa nije jasno otkud 37-godišnjaku toliki novci za povrat. U slučaju da održi obećanje, on primjerice ne bi trebao vratiti milijun kuna, nego gotovo dva milijuna kuna. Tvrtka je, osim onoga što je išlo njemu u džep, na taj iznos platila i poreze i doprinose.

Poseban apsurd je da Jozinoviću nakon smjene u ponedjeljak pripada otpremnina od 92.000 kuna ili mu se mora osigurati novo radno mjesto na odlagalištu Piškornica.


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 140
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina