Obavijesti

News

Komentari 50

Kung fu ovca: U okršaju ostala bez uha, ali se obranila od vuka

Kung fu ovca: U okršaju ostala bez uha, ali se obranila od vuka
1

Vlasnik stada, Stanko kaže kako nije očekivao da će Hrabra preživjeti. Nakon napada, ovca je bila sva u krvi. Odnio ju je u štalu i sanirao rane. Bilo mu je posebno žao jer je nosila mlade

VIDEO

Hrabra. To je ime dobila  bremenita ovca iz stada obitelji Ušljebrka iz Kaštela Žegarskog kraj Obrovca, nakon što se obranila od vuka. Bilo je to u prvim danima nove godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ostala bez uha: Ovca Hrabra iz mjesta Žegar kod Obrovca uspjela se obraniti od strašnog vuka, a ubrzo je ojanjila i dva zdrava janjeta Reporter: Rozeta Bogeljić

Posted by 24sata on 12. siječnja 2018

Stanko Ušljebrka (77) gonio je ovce u šumu na brdu. Tamo su bili vukovi, preplašeni od novogodišnjih vatrometa i petardi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nisam ja njega ni vidio nego su se ovce razbježale. Viknuo sam i pojurio prema njima. Ovca se branila, a kad sam stigao vuk je već bio pobjegao, a ona je ležala sva krvava na tlu. Mislio sam da joj nema spasa. Zubima joj je otkinuo cijelo uho i pola glave, sve su joj se kosti vidjele i bila je sva krvava. Odnio sam je u štalu, namazao rane svinjskom mašću i posprejao sprejem za dezinfekciju rana. Zamotao sam ih i čekao. Bio sam siguran da neće preživjeti jer još nisam čuo da je ovca preživjela napad vuka. Obično žive još par dana, ali uvijek uginu. Ove mi je bilo posebno žao jer je nosila mlade - priča nam pastir Stanko.  

On to najbolje zna jer su mu vukovi do sad zaklali šest ovaca.  Kaže da ni Hrabra, iz njegovog stada od 36 ovaca, ne bi mogla pobijediti vuka da on nije bio u blizini i otjerao ga, ali da se hrabro borila do njegovog dolaska i preživjela. Bio je, kaže, oko 150 metara dalje pa je ovca morala pokazati i te kakvu srčanost da preživi. 

- Tri dana nije jela ni pila. Četvrtog dana popila je malo vode i pojela malo brašna pomiješanog s vodom. Istog dana se ojanjila. Dobili smo dva mala janjeta, muško i žensko. Nakon toga malo po malo počela je normalnije jesti, ali i dojiti u isto vrijeme. Preživjela je, svaka joj čast! Njih troje nećemo ni prodati ni pojesti nego ćemo ih držati za kućne ljubimce  - dodaje Stanko.

Napadi vukova su česti

- Napadi vukova u Žegaru su česti. Budu mirni neko vrijeme, a onda odjednom napadnu. Jučer su mi susjedu zaklali kozu. Vuk je zaštićen, ne smijemo ga dirati jer su kazne strašne. Dobijemo naknadu od države ako možemo dokazati da je napao vuk, ali je jeko mala, ne pokriva nam trošak i čeka se dvije godine na isplatu - kaže Stanko Ušljebrka.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje