Obavijesti

News

Komentari 4

Kutleša na polnoćki pozvao na jednostavnost i čistoću srca

Kutleša na polnoćki pozvao na jednostavnost i čistoću srca
5

Kutleša je na svojoj prvoj polnoćki kao novi nadbiskup također rekao kako je jedna od "velikih napasti držati našu vjeru previše zatvorenom, ograničenom na bogoslužne prostore i svete ure".

VIDEO

Zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša pozvao je u ponedjeljak na polnoćki vjernike da čuvaju jednostavnost i čistoću svoga srca i pogleda te da budu spremni na iskorake iz svoje rutine, poručivši kako je potrebno spoznati i vidjeti Božić u poniznosti.

Kutleša je predvodio misno slavlje u Bogoslužnom prostoru blaženog Alojzija Stepinca na zagrebačkom Kaptolu, tijekom kojeg je rekao kako noć Spasiteljeva rođenja otkriva kako Bog ostvaruje svoj naum i ispisuje stranice svoje povijesti usred buke, ratova, nemira, blještavila reklama, arena i pozornica ovoga svijeta. 

Zagreba?ki nadbiskup mons. Dražen Kutleša predvodio je svetu misu polno?ku

"No, ne dolazi po logici i očekivanjima ovoga svijeta, ponekad ni po logici i očekivanjima vjerskih službenika. Dolazi na način da obasja tamu, ohrabri uplašene, uvede u poklonstvo, pokaže se u djetetu, izvuče nas iz naše rutine i otvori otajstvo, baš kao što se dogodilo pastirima one svete noći", rekao je.

Vjernike je pozvao da zato čuvaju "jednostavnost i čistoću svoga srca i pogleda" te da budu "spremni na iskorake iz svoje rutine". 

"Ako nekad i nailazite na nerazumijevanje crkvenih pastira, neka vas to ne omete da kao sinovi i kćeri Crkve u ljubavi podupirete njezino poslanje, svjesni da svatko od nas ima različite perspektive, zaduženja i razne odgovornosti", savjetovao je.

Kutleša je također rekao kako je jedna od "velikih napasti držati našu vjeru previše zatvorenom, ograničenom na bogoslužne prostore i svete ure". 

Zagreba?ki nadbiskup mons. Dražen Kutleša predvodio je svetu misu polno?ku

"To je napast koju čujemo iz usta onih koji ne vjeruju kad kažu da Crkvu treba vratiti u sakristiju, da nema što raditi izvan nje. Naš bi odgovor samima sebi i drugima trebao biti da nas ono što se događa u crkvi, u sakramentima i molitvi priprema za ono što se događa u svijetu", istaknuo je.

"Isus se rađa u štalici, svemogući Bog dolazi u štalicu u obliku malog djeteta, želi nam poručiti da trebamo biti ljudi koji se sagibamo, koji trebamo biti ponizni, jer tako jedino možemo prepoznati i vidjeti malo dijete i onoga bližnjega pored sebe", naglasio je.

"Upravo u tom duhu, svima vama želim sretan i blagoslovljen Božić, da ga spoznamo i vidimo u poniznosti i da bježimo od grijeha jer radi toga je Isus došao da nas spasi", zaključio je Kutleša.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa