Obavijesti

News

Komentari 5

Kvaka24 konferencija: Što nas čeka na tržištu rada i prijeti li građanima još veća inflacija

Kvaka24 konferencija: Što nas čeka na tržištu rada i prijeti li građanima još veća inflacija

Na biznis konferenciji 24sata "Hrvatska u novom ekonomskom okruženju“ 6. lipnja u Zagrebu, osim ministra finacija Zdravka Marića i guvernera HNB-a Borisa Vujčića, stižu brojni ekonomski stručnjaci

VIDEO

Što tvrtke mogu učiniti kako bi se prilagodile na okolnosti uzrokovane sukobom Rusije i Ukrajine, a što bi trebala učiniti država? Hoćemo li EU morati ograničavati cijene? Kakve nas sve promjene očekuju na tržištu rada? Covid je iza nas, ali vremena su i dalje burna: rat u Ukrajini utječe na načine i uvjete poslovanja, a često i na potragu za novim partnerima ili novim izvorima sirovina. Kakve su posljedice sankcija Rusiji za hrvatsku ekonomiju, postoje li pozitivne strane i koliko nam u prevenciji onih negativnih mogu pomoći tehnološki alati, digitalne inovacije i mobilnost radne snage. Na ta, ali i sva druga aktualna pitanja, odgovore će dati stručnjaci iz područja ekonomije i realnog sektora na konferenciji pod nazivom "Hrvatska u novom ekonomskom okruženju 6. lipnja u Hilton Garden Inn Hotelu. Konferenciju organiziraju 24sata i Kvaka24, a prijave za sudjelovanje su otvorene. Osigurajte i vi na vrijeme svoje mjesto jer je broj u dvorani ograničen. 

Zagreb: Biznis konferencija Kvaka24

Konferenciju će uvodnim izlaganjem otvoriti Zdravko Marić, potpredsjednik Vlade i ministar financija, koji će se osvrnuti na nekoliko gorućih tema. Marić će, između ostalog, dati uvid u trenutno financijsko stanje u okviru novih ekonomskih uvjeta. Sigurno će biti zanimljivo i čuti što kaže guverner HNB-a Boris Vujčić u svom izlaganju, ali i na panelu. Glavni kreator hrvatske monetarne politike dat će odgovore na mnoga pitanja koja najviše muče hrvatske građane.  

Uz Marića i Vujčića, na konferenciji su mjesto panelista potvrdili i mnogi drugi stručnjaci iz svijeta ekonomije, makroekonomije, ekonometrije i financiranja. 

Na panelu Poslovanje i financiranje u novom ekonomskom okruženju govorit će se o invaziji na Ukrajinu, koja je trajno narušila ekonomsku paradigmu prema kojoj nitko neće ući u rat zbog posljedica za gospodarstvo. Posljedice rata osjetit će cijeli svijet kroz više cijene, a na panelu ćemo pokušati odgovoriti koliko će kriza trajati i što će donijeti, hoćemo li imati dovoljno energenata za proizvodnju i građane, je li bolje u takvoj situaciji da Hrvatska bude dio eurozone ili ne... S druge strane, na panelu Nova stvarnost: promjene na tržištu rada pokušat će doći do odgovora na pitanja kako nadoknaditi izgubljena tržišta, gdje pronaći radnu snagu i kako, naravno, izbjeći ulazak u recesiju koja prijeti.

Bit će govora i o novitetima. Na panelu "Inovacije u prodaji i marketingu kao alat povećanja profitabilnosti i učinkovitosti" doznat ćemo kako dobar proizvod više nije jamac uspjeha te da je kupcima važan odnos oprema njima, što zahtijeva konstantnu inovaciju u pristupu i načinu na koji možemo organizirati poslovanje tvrtke. Interno, ali i prema vanjskim klijentima i kupcima. Kako to rade uspješne tvrtke i koji im alati mogu u tome pomoći, pitanja su na koja će stručnjaci s tog područja pokušati odgovoriti.
U sklopu konferencije, a na temu novih tehnologija i inovativnih dostignuća govorit će Andrea Kajtaz, direktorica Sektora komercijalnih digitalnih rješenja iz Fine u samostalnom slotu pod nazivom 'Horizontalna i vertikalna integracija servisa za digitalizaciju'. Jedna od tema bit će i 5G mreža.

Na panelu “Nezaustavljiva tehnologija: 5G & Next infrastruktura za Industriju 4.0.” moći ćete doznati kako će IoT i 5G utjecati na promjene u prijevozu, upravljanju proizvodnim procesima ili pružanju različitih usluga. Govorit će se i o futurističkom svijetu metaversea i primjeni NFT-a kao virtualnih reprezentacija turističkih spomenika. Je li Hrvatska spremna za Industriju 4.0. i može li ona značajno unaprijediti naše gospodarstvo? Doznajte na konferenciji. 

Sve o konferenciji pratite na službenoj stranici ili na Facebooku.

Programski partner konferencije: HSM - Salesforce Consulting Partner

Partneri konferencije: Raiffeisenbank Hrvatska, Fina, Hrvatska gospodarska komora, LEAPWISE, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Meteoalarmi oglašeni za cijelu Hrvatsku: Stiže grmljavinsko nevrijeme, moguća oštećenja!
VELIKA VREMENSKA PROGNOZA

Meteoalarmi oglašeni za cijelu Hrvatsku: Stiže grmljavinsko nevrijeme, moguća oštećenja!

Umjereno, prijepodne i pretežno oblačno. Povremeno će padati kiša, a lokalno će biti i jače izraženih pljuskova s grmljavinom te obilne oborine. Moguće je i nevrijeme, stoji u prognozi DHMZ-a za petak..

Tablica otkriva: Svi su dali niže cijene od zagrebačke plinare, nije točno da će biti u gubicima!
PADA TOMAŠEVIĆEVA TEZA

Tablica otkriva: Svi su dali niže cijene od zagrebačke plinare, nije točno da će biti u gubicima!

Gradonačelnik Tomislav Tomašević tvrdi da neće smijeniti upravu plinare koja je izgubila opskrbu Zagreba jer su ponudili cijenu ispod koje bi bili u gubicima. Svih 27 opskrbljivača u Hrvatskoj posluju s nižom cijenom...
Prognoza za produženi vikend: Pljuskovi i grmljavina, moguće i poplave. Najgore će biti u petak
UPALILI ŽUTI ALARM

Prognoza za produženi vikend: Pljuskovi i grmljavina, moguće i poplave. Najgore će biti u petak

Vikend prognoza neće usrećiti one koji su odlučili spojiti praznik u produženi vikend. I danas i Sutra gotovo cijela Hrvatska označena je žutim alarmom zbog moguće opasnog vremena