Obavijesti

News

Komentari 14

'Kvaliteta života raste, više je tolerancije i siromaštvo pada'

'Kvaliteta života raste, više je tolerancije i siromaštvo pada'
1

Tijekom svog jednosatnog razgovora s jednim motivacijskim trenerom, bivši američki predsjednik se dotaknuo mnogih svjetskopolitičkih tema i ustvrdio kako je situacija u svijetu bolja nego što se to ponekad čini

VIDEO

Bivši američki predsjednik Barack Obama je u četvrtak u Koelnu je ustvrdio kako će SAD uskoro preuzeti vodeću ulogu u borbi za zaštitu klime.

- Naravno da su mnogi frustrirani zbog trenutnog stava američke vlade ali mi ne smijemo zaboraviti da neke savezne države poput Kalifornije već sad primjenjuju ciljeve iz Pariškog klimatskog sporazuma - rekao je Obama obraćajući se posjetiteljima privatno organiziranog skupa pod nazivom „World Leadership Summit“ koji je u četvrtak navečer održan u Koelnu.

On je upozorio na mlade koji bi mogli biti nosioci promjena.

- Da svi mladi iziđu na izbore i glasuju za stranke koje se bore za klimu promjene bi mogle uslijediti vrlo brzo - rekao je Obama i mladima poručio da sami uzmu sudbinu u svoje ruke.

Tijekom svog jednosatnog razgovora s jednim motivacijskim trenerom, bivši američki predsjednik se dotaknuo mnogih svjetskopolitičkih tema i ustvrdio kako je situacija u svijetu bolja nego što se to ponekad čini.

- Kvaliteta života raste, siromaštvo je u padu i mnogo je više tolerancije. Za žene, transrodne i homoseksualne osobe se situacija u mnogim zemljama poboljšava - rekao je Obama.

On je pozitivno ocijenio i svoj doprinos tijekom osmogodišnjeg predsjedanja SAD-om.

- Mislim da sam neke stvari usmjerio u mnogo boljem smjeru nego što bi to bio slučaj da nisam došao na vlast - rekao je bivši američki predsjednik.

Obama, koji se nalazi u privatnom posjetu Njemačkoj bi sutra trebao otputovati u Berlin gdje bi se tijekom poslijepodneva trebao sastati s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel koju je okarakterizirao kao svoju „prijateljicu“.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca