Obavijesti

News

Komentari 17

Lakše u Austriju: Cijeli Balkan stavili su sad na zelenu listu

Lakše u Austriju: Cijeli Balkan stavili su sad na zelenu listu

Za povratak iz svih šest zemalja zapadnog Balkana, sa sobom morate imati samo 3G certifikat (cijepljeni, testirani ili preboljeli). Bosna i Hercegovina, Kosovo i Crna Gora nove su na "zelenoj listi"

VIDEO

Austrija je od danas proširila svoju zelenu listu. To znači da će se od sada iz balkanskih zemalja u Austriju putovati puno lakše. Mnogima će to olakšati posjet u matične zemlje i odlazak na odmore.

Recimo, za povratak iz svih šest zemalja zapadnog Balkana, sa sobom morate imati samo 3G certifikat (cijepljeni, testirani ili preboljeli). Dodatni dokumenti nisu potrebni. Bosna i Hercegovina, Kosovo i Crna Gora nove su na "zelenoj listi" Ministarstva vanjskih poslova. Srbija, Albanija i Sjeverna Makedonija prebačene su na  zelenu listu prije nekoliko dana.

Svi oni koji pri ulasku u Austriju nemaju 3G certifikat, moraju se registrirati i testirati u roku od 24 sata.

Rusija se, pak, sada smatra područjem visokog rizika. Ona je na visoko rizičnoj listi skupa s Velikom Britanijom, Brazilom, Indijom i Južnom Afrikom. Ulazak iz tih zemlja u Austriju je općenito zabranjen, uz samo nekoliko iznimaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovog vikenda očekuju velike zastoje na granici Hrvatske i Slovenije

3G pravilo vrijedi i za ulazak u Hrvatsku. Sve one koji planiraju odmor u Hrvatskoj, poziva se da ispune formular koji će im olakšati prelazak hrvatske granice na entercroatia.mup.hr

Stanje u Hrvatskoj se može pratiti na mapi, a najrizičnijim područjem su trenutno prikazani Zadar i okolica.

Austrijanci također napominju svima koji se vraćaju iz Hrvatske u svoju matičnu zemlju da cijene testova tamo variraju. Za razliku od Austrije gdje su besplatni u Vukovarsko-srijemskoj županiji za test treba izdvojiti od 110 kn, dok u Dubrovačko-neretvanskoj čak 1300 kn. Popis davatelja usluga i cijene se nalaze ovdje.

Prometni stručnjaci upozoravaju sve koji se vraćaju ili putuju na odmor automobilom kako se očekuju velike gužve na granici između Hrvatske i Slovenije. Austrijanci predviđaju drugi po redu udarni vikend s velikim zastojima u prometu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto