Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
13 komentara

Lalovac: Ovaj dan sunčan je i za korisnike kredita u francima

Ministar financija Boris Lalovac sretan je zbog odluke suda, a zahvalio je i građanima koji su vjerovali u Vladu i ministre koji su taj projekt gurali od početka

Patrik Macek/Pixsell
Foto: Patrik Macek/Pixsell
13 komentara

Ministar financija Boris Lalovac sretan je zbog odluke suda, a zahvalio je i građanima koji su vjerovali u Vladu i ministre koji su taj projekt gurali od početka. 

- Mislim da je ovaj sunčan dan i za građane koji napokon trebaju dobiti nove liste od banaka koje trebaju biti poštene i realne odnosno da građani konačno dobiju umanjene iznose glavnica i rata - rekao je Lalovac. 

Osvrnuo se na banke koje su na adrese dužnika poslale ugovore. Potvrdilo se kaže da su banke špekulirale i čekale izbore, napomenuvši da su obavijesti građanima počeli slati dan nakon izbora.

- Dogodilo im se da su njihovi pritisci, ucjene i špekulacije pale u vodu, a sebi su stvorile još veće probleme. Stavili su malim sitnim slovima u ugovore nešto što će preplašiti građane, mislili su da će to proći. Sad imaju problem jer u roku od 24 sata moraju istiskati nove anekse ugovore i ponovno to sve distribuirati. Moraju dignuti na noge cijelu banku ili će biti strašno kažnjene od strane Ministarstva financija i HNB-a. Znači zaradit ćemo nešto novaca na njihovoj gluposti i bahatosti, a Ustavni sud je upravo potvrdio da nije regularno to što rade. 

Imaju vrlo malo vremena. Moraju u roku danas ili sutra poslati nove anekse ugovora svim građanima, sve napraviti. Hoće li imati vremena ne znam to je na njima, ali mogu osjetiti da će ih vrlo brzo posjetiti ili Ministarstvo financija ili HNB i da ćemo sve pročešljati da vidimo je li sve bilo uredno - poručio je Lalovac.

Smatra da je odluka Ustavnog suda pozitivna za Vladu, građane i ekonomiju uz poruku da su pokazali da se zajedništvom može boriti protiv najjačih lobista.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message