Obavijesti

News

Komentari 56

Lani Orban, jučer Dodik. Možda je vrijeme da Milanović pronađe neke bolje prijatelje za godišnji

Lani Orban, jučer Dodik. Možda je vrijeme da Milanović pronađe neke bolje  prijatelje za godišnji
1

Lani je večerao na Hvaru s Viktorom Orbanom, Putinovim saveznikom. Jučer je na Hvaru primio Milorada Dodika, Putinova saveznika. Zašto Zoran Milanović kvari godišnji odmor za druženje s takvim političarima?

VIDEO

Predsjednik Zoran Milanović kao da jedva čeka otići na godišnji odmor u rezidenciju na Hvaru da bi tamo održavao važne međunarodne sastanke: lani je na večeri ugostio mađarskog premijera Viktora Orbana, jučer predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

U čiju je zaštitu nedavno ustao upravo Orbanov ministar vanjskih poslova koji se prije dvadesetak dana usprotivio sankcijama protiv Dodika zbog osporavanja državnog Ustavnog suda BiH.

To su Milanovićevi gosti na godišnjem odmoru.

Možda je došlo vrijeme da Milanović pronađe nove prijatelje.

Dodik protiv BiH

Jer ovi postojeći konstantno se nalaze na udaru Europske unije ili zapadnih država. Milorad Dodik nedavno se našao pod kritikama zato što je Narodna skupština Republike Srpske donijela zakon kojim se zabranjuje primjena odluka Ustavnoga suda Bosne i Hercegovine. 

Takve zakone kasnije je poništio visoki međunarodni predstavnik Christian Schmidt, što su podržali SAD, Europska unija i najvažnije zemlje zapada.

A eto, sad je Dodik došao u goste Zoranu Milanoviću. Nakon čega je odletio u goste Aleksandru Vučiću. A prije toga je bio u gostima kod Viktora Orbana. Koji je lani bio kod Milanovića.

Kako se Milanović našao u krugu takvih političara?

Milanović protiv Sarajeva

Naravno, Milanović vodi svoje ratove sa službenim Sarajevom, ali i s Bruxellesom, NATO savezom, Amerikom u vezi rata u Ukrajini, sa svima, osim s Rusima. I tu se savršeno uklapa u političku osovinu Orban-Dodik.

Ali Milanović se isto tako promovira u nacionalnog lidera, suverenista i tuđmanista, promotora branitelja i zaštitnika akcije Oluja.
Pa nije stoga jasno kako se ta činjenica uklapa u dogovor Milorada Dodika, Aleksandra Vučića i patrijarha Porfirija da se ovogodišnja komemoracija za žrtve Oluje organizira u Prijedoru. Gradu koji je svojedobno bio poprište zločina, etničkog čišćenja i stradanja Hrvata i Bošnjaka.

Kako Milanović onda dijeli svoje dane godišnjeg odmora s takvim Dodikom?

Koju poruku Milanović uopće time šalje?

A Dodik i Oluja?

Naravno, u prvom redu slijedi liniju proruskih saveznika, što je već poznata činjenica. Nadalje, koristi Dodika u kontekstu svojih napada na službenu vlast u Sarajevu, na bošnjačku politiku, na međunarodnu zajednicu. Ali kako se Dodik uklapa u Milanovićev odnos prema Oluji, Domovinskom ratu, hrvatskim ratnim zločinima, braniteljima i  nacionalističkim strastima?

I još važnije, kakvu poruku Milanović svojim prijateljskim susretima s Orbanom i Dodikom šalje svojim biračima? Ako se uopće više zna koji su to...

Odmor je najvažniji

"Republika Hrvatska podržava i pozdravlja sve dogovore legitimnih političkih predstavnika triju naroda u BiH koji osiguravaju njihovu ravnopravnost, stabilnost BiH i njen europski put", navodi se  u  priopćenju Ureda predsjednika nakon sastanka s  Dodikom na Hvaru.

Samo, upravo je Dodik prijetnja stabilnosti BiH, kao i prepreka na njezinu europskom putu. 

Osim ako ga Zoran Milanović ne namjerava vratiti na pravi put.

Imajući sve to u vidu, možda bi ipak najbolje bilo da predsjednik Republike svoje godišnje odmore iskoristi za ono čemu su zapravo namijenjeni - pravom odmoru.

Sve drugo je politička destrukcija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...