Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lažni policajac iznuđivao dvije maserke: 'Donesi mi 1000 kn'

Zagreb: Muškarac (33) prijetio je dvjema maserkama plinskim pištoljem. Jednoj je ukrao osobnu te zahtjevao da mu svakog tjedna isplaćuje 1000 kuna. Ulovili su ga u zasjedi

27 komentara

Zagrebački policajci uhitili su u petak zasjedi 33-godišnjaka koji se predstavljao kao njihov kolega i pljačkao ljude. Žrtve su mu bile 27-godišnja Zagrepčanka i 40-godišnja državljanka Srbije.

Na ideju da im ukrade novac došao je prošlog utorka, na sam Božić. Telefonom je nazvao Srpkinju čiji je broj telefona pronašao u oglasu za masiranje. Dogovorio je termin za masažu i otišao na dogovorenu adresu u Zagrebu. Ženi se predstavio kao policajac.

- Pokažite mi značku - zatražila ga je žena na što je lažni policajac postao agresivan.

Izvadio je svoj plinski pištolj, repetirao ga i uperio u maserku. Budući da ona nije imala novca, uzeo je njezinu osobnu iskaznicu i zaprijetio joj kako mu svakog ponedjeljka mora dati 1000 kuna ili 100 eura. Nakon toga je otišao.

Dva dana kasnije, 27. prosinca došao je i do 27-godišnjakinje kojoj se također predstavio kao policajac. Čim je ušao u stan tražio ju je novac. Nije ga željela dati te je izvadio plinski pištolj, repetirao ga i uperio joj ga u glavu. Smrtno prestrašena žena predala mu je 200 eura i 800 kuna. Muškarac je to uzeo i pobjegao.

To mu nije bilo dosta novca te je dan poslije nazvao srpsku državljanku čiju je osobnu ukrao. Zaprijetio joj je i zapovjedio da mu da 1000 kuna ispred ulaza u jedan zagrebački trgovački centar.

Pristala je na to, no prevarant i razbojnik nije znao da razgovor sluša i policija.

Kad su se susreli, izletjeli su policajci te je 33-godišnjak pokušao pobjeći. U trku je bacio plinski pištolj i ukradenu osobnu. Nasreću, policajci su ga presreli i uhitili.

Prijavili su ga za dva razbojništva i iznudu u pokušaju. Danas su ga predali pritvorskom nadzorniku.

Možda vas zanima i ovo:
Message