Obavijesti

News

Komentari 24

'Lažu, Holy nikad nije glasala za bušenje nafte u Jadranu!'

'Lažu, Holy nikad nije glasala za bušenje nafte u Jadranu!'
1

Demantij ORaH-a: Smatraju da su napadi na Mirelu Holy pokušaj deskreditacije nje i stranke zbog protivljenja štetnom projektu eksploatacije nafte u Jadranu.

VIDEO

ORaH u demantiju napada na stranku i predsjednicu Mirelu Holy navodi da je jučerašnji napad posredstvom nekoliko hrvatskih medija pokušaj diskreditacije Mirele Holy i stranke ORaH zbog protivljenja štetnom projektu za gospodarske interese Republike Hrvatske – istraživanju i eksploataciji nafte u Jadranu. Za njih je to klasični pokušaj spina i odvlačenje pozornosti javnosti sa ključnog problema.

 - Naime, čvrsta i na konkretne akcije usmjerena opozicija ORaH-a spomenutom projektu, proteklog vikenda dobila je i međunarodnu dimenziju. Europska zelena stranka usvojila je rezoluciju protiv istraživanja i eksploatacije nafte u Jadranu te će u okviru Europskog parlamenta vršiti pritisak na Europsku komisiju kako bi istražila nezakonitosti procesa koje vodi Vlada Republike Hrvatske - piše u demantiju.

U jučerašnjem napadu, smatraju u ORaH-u korišteno je nekoliko lažnih tvrdnji koje su potkrijepljene režiranom video snimkom te selektivnim korištenjem činjenica na koji način se u javnosti konstruira lažna slika nevjerodostojnosti predsjednice ORaH-a Mirele Holy.  

Cilj takvog postupanja,  smatraju u ORaH-u, je pokušaj diskreditacije Mirele Holy i stranke ORaH te odvlačenje pozornosti od problema nezakonitog djelovanja i silovanja procedure Vlade RH pri provedbi ovog projekta ususret nadolazećoj interpelaciji u Hrvatskom saboru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 - Predsjednica Holy nikada nije glasala „za bušenje nafte u Jadranu“ kako se nastoji lažno prikazati, a svoj stav je uvijek identično ponavljala u brojnim intervjuima i javnim nastupima te se on nije mijenjao - navodi se u demantiju

Stav Mirele Holy o eksploataciji ugljikovodika pri saborskoj raspravi 2013.  godine bio je i ostao isti i danas, tvrde u stranci ORaH.

- U interesu Hrvatske nije eksploatacija nafte u Jadranu koja ugrožava četvrtinu prihoda hrvatskog gospodarstva. Hrvatska nema veće količine zaliha nafte koje bi mogle biti isplative, a eksploatacija manjih količina predstavlja neopravdani rizik za druge sektore gospodarstva poput turizma, ribarstva i marikulture od kojih imamo značajnije prihode. Kako bismo osigurali održivi razvoj te energetsku sigurnost i neovisnost u energetskoj tranziciji u kojoj se nalazimo, odobravamo eksploataciju plina te osiguranje dobavnih pravaca plina. Republika Hrvatska može i mora svoju energetsku politiku graditi na povećanju korištenja obnovljivih izvora energije, energetskoj efikasnosti te diverzifikaciji dobavnih pravaca poželjnog tranzicijskog energenta kompatibilnog s OIE, plina. Za ispunjenje posljednjeg cilja ključna je i realizacija LNG terminala na otoku Krku, na kojem Vlada RH ne radi s iskrenim namjerama njegove provedbe - mišljenja su u ORaH-u.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag