Obavijesti

News

Komentari 215

Ledena kiša, poledica i - kaos: 'Nemam riječi, sramota i užas!'

Ledena kiša, poledica i - kaos: 'Nemam riječi, sramota i užas!'

Užasno je sklisko, ledena kiša pada i kamion se izvrtio na cesti i popriječio put ostalima. Hvala Bogu, nitko nije ozlijeđen. Ni dalje situacija nije ništa bolje, nemam riječi za ovaj kaos, kazao nam je vozač

VIDEO

Kaos na cestama dočekao je vozače diljem zemlje već od ranog jutra u petak. Ledena kiša, snijeg i poledica uzrokovali su brojne probleme, posebice kamionima i autobusima.  

Od auta nije ostalo ništa: Troje poginulih u stravičnom sudaru
Od auta nije ostalo ništa: Troje poginulih u stravičnom sudaru

Vozači na autocesti A3 Bregana-Lipovac kod odmorišta Ježevo kod Rugvice, iz smjera Zagreba, čekali su gotovo dva sata u koloni jer se kamion izvrtio na cesti. Zbog prepriječenog teretnog vozila bio je i obustavljen promet između čvorova Rugvica i Ivanić Grad, u smjeru istoka. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:59

Vozač kamiona bio je zaprepašten stanjem na autocesti. 

- Nazvao me moj vozač i rekao mi da je kaos na cesti, da je sklisko i da nije dobra situacija. Ubrzo je nastao još veći kaos jer se kamion izvrtio i okrenulo ga je u suprotnu stranu. Samo je sreća da nitko nije ozlijeđen. Na cesti se stvara tanki sloj leda zbog ledene kiše, a cesta uopće nije posuta solju, a kako saznajem, niti s otopinom kalcijevog klorida. Sramota i užas - ispričao nam je čitatelj čiji se vozač kamiona našao na toj dionici.  

Stravično: Kamion pretjecao i udario izravno u drugi kamion!
Stravično: Kamion pretjecao i udario  izravno u drugi kamion!

Na teren je rano ujutro krenuo i Goran, pa gotovo dva sata sjedio u automobilu i čekao u koloni promatrajući kaos oko sebe. 

- Oko 6.20 sam došao do odmorišta Ježevo, krenuo sam na teren, i zapeo u ogromnoj koloni. Užasno je sklisko, ledena kiša pada i kamion se izvrtio na cesti i popriječio put ostalima.  Hvala Bogu, nitko nije ozlijeđen, a tek nakon gotovo dva sata su ga uspjeli maknuti.  Ni dalje situacija nije ništa bolje, nemam riječi za ovaj kaos - rekao nam je. 

FOTOGALERIJA KAOS NA CESTI:

12
| Foto: 24sata/Snimio čitatelj

Ništa bolja situacija nije niti na drugoj strani Hrvatske. Vozači su nemoćni, a pod velikim stresom su posebno vozači školskih autobusa koji prevoze djecu i brinu da sretno stignu do svog odredišta.

Kaos zbog ledene kiše: Vozi se usporeno, neke ceste zatvorene
Kaos zbog ledene kiše: Vozi se usporeno, neke ceste zatvorene

Školski bus upao u jarak u Sređanima...

Školarci iz Sređana u općini Dežanovac u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u petak nisu stigli do škole. 

- Krenuli smo u školu, no prilikom skretanja na raskrižju autobus je proklizao i zapeo u jarku u debelom snijegu. Nitko od nas nije ozlijeđen, niti vozač. Kako nije bilo drugog autobusa da nas odveze na nastavu, iz škole su nam rekli da zovemo roditelje i da idemo doma pa danas kod nas nema nastave - ispričao nam je školarac. 

...kao i školski bus u Otoku kod Vinkovaca

Ista situacija dogodila se i u Otoku kod Vinkovaca gdje su čak i djelatnici Hrvatske vojske, koji su u tom trenu išli na posao, stali i pokušali pomoći izvući autobus. 

Školski autobus sletio s ceste u kanal, izvlačili su ga vojnici
Školski autobus sletio s ceste u kanal, izvlačili su ga vojnici

- Oko 6.30 sati Poletov školski autobus se okretao, ali je zbog snijega završio u kanalu. Nije više mogao nikuda, ni naprijed ni nazad. Bio je prazan, nije bilo djece u njemu, policija je zaustavila promet za kamione i autobuse. Tom dionicom prolazi i Hrvatska vojska na posao, pa su stali i pokušali izgurati autobus, ali evo, nakon dva sata i dalje bezuspješno - ispričao nam je čitatelj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:41

Poteškoće i s tramvajima u Osijeku

Danas u Osijeku u večernjim satima došlo je do zastoja na Bosutskom naselju. Zbog ledene kiše zamrznule su se električne mreže koje dovode do struje za pokretanje tramvaja. U nekoliko navrata je tramvaj pokušao ponovno uhvatiti napon za pokretanje, ali nije uspio. Nastala je kolona auta, ali ljudi su imali razumijevanja jer su vremenski uvjeti katastrofalni, napisao nam je čitatelj koji je u petak snimio probleme s tramvajskim linijama u Osijeku. 

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

01:32

HAC: Redovito posipavamo ceste 

Iz Hrvatskih autocesta na naš upit demantiraju da se autoceste ne posipaju solju niti otopinom natrijevog i kalcijevog klorida.

- U zadnja 24 sata na autocestama pod nadležnošću HAC-a (A1, A3, A4, A5, A6, A7, A10 i A11) vladale su vrlo nepovoljne vremenske prilike - snijeg i nakon snijega ledena kiša. Za vrijeme istih niti u jednom trenutku nije došlo do ugroženosti korisnika autoceste, prouzrokovanih zbog lošeg održavanja autoceste - ističu iz HAC-a te nastavljaju:

- Vezano za konkretno autocestu A3 Bregana – Lipovac, u zadnja 24 sata za predmetnu dionicu utrošeno je 718 tona NaCl-a i 7,04 tone CaCl2. Na predmetnoj dionici, kao i na svim ostalim dionicama promet se odvija u skladu s vremenskim uvjetima, pravilima struke, važećim zakonima i propisima - kažu nam.

Naglašavaju kako soli imaju dosta.

- S obzirom na veliku i očekivanu potrošnju soli tijekom mjeseca veljače (cca 30 000 tona) i dodatna ograničenja u prometu, količine posipala su dostatne. Posipala se konstantno isporučuju sukladno važećem ugovoru između HAC-a i dobavljača i to dinamikom koju uvjetuju vremenski uvjeti i time pokrivamo sve potrebe. Na svim cestovnim pravcima pod nadležnošću Hrvatskih autocesta d.o.o., sukladno vremenskim uvjetima, vrši se tretiranje kolnika NaCl-om CaCl2-om -kažu nam te apeliraju na vozače da provjere stanje na cestama prije polaska na put, kao i da ne kreću bez adekvatne zimske opreme. 

- Jedno vozilo bez zimske opreme na autocesti ugrožava i značajno usporava promet i djelovanje zimske službe - zaključuju iz HAC-a.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 215
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...