Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
98 komentara

Ledolomci na Dunavu: Led je debljine i više od jednog metra!

Hrvatska želi razbiti led na Dunavu kako bi spriječila mogućnost poplava.U slučaju da ledolomci ne uspiju, DUZS će zajedno s vojskom morati minirati led

Foto: Hrvatske vode
98 komentara

Dva mađarska ledolomca jutros su Dunavom krenula iz Aljmaša prema Dalju. Prvi kilometri puta su prolazili relativno dobro i lagano jer je postajao ledohod, odnosno nije bila zamrznuta cijela površina vode. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Iz Hrvatskih voda saznajemo da su zatim naišli na teže probojan zaleđeni dio. Iako je led inače debljine 20 centimetara na Dunavu, ekipa koja je na brodu izvijestila je da su se ledene gromade podvlačile jedne pod druge, pa je mjestimice stvorena debljina leda veća od metra, što otežava napredovanje.  Hrvatske vode su nam ustupile i ekskluzivne fotografije snimljena jutros s ledolomaca.   Foto: Hrvatske vode Foto: Hrvatske vode

Plan je da ledolomci produže do Vukovara gdje se trebaju registrirati, a onda se vraćaju uzvodno razbijati led. Ovih dana se očekuju ekstremno niske temperature, a Hrvatska želi razbiti led na Dunavu kako bi spriječila mogućnost poplava. 

Čelnik Državne uprave za spašavanje Jadran Perinić najavio je da će u slučaju da ledolomci ne uspiju, zajedno s vojskom minirati led.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message