Obavijesti

News

Komentari 28

Legendarni Zećo izgubio borbu: 'Hrabro se držao, ali nije uspio'

Legendarni Zećo izgubio borbu: 'Hrabro se držao, ali nije uspio'

Činjenica da je legendarni Zećo izgubio razočarao je mnoge. Dočekao ga je iskusni Šaronja vlasnika Mije Đilića iz Radošića. Iako je Zećo prvi "navalio" i hrabro se držao, nije uspio dobiti...

VIDEO

Na koridi u Radošiću najviše se iščekivao izlazak legendarnog Zeće, kako ga zovu ljubitelji bikijada, pravog stroja, i najljepšeg bika među bikovima.

Riječje o 10-godišnjem, 850 kilograma teškom biku vlasnika Marka Ivića iz Vinova, koji je i organizirao ovu koridu. Zećo je šampion koji je prije oko dvije godine izgubio titulu, a sada je došao obraniti svoju čast. No, ovdje nije bila samo riječo časti. Ima nešto i u ljubavi.


- Ovo je posljednja korida ove godine. Tko sada osvoji titulu cijelu će zimu imati najbolje cure, odnosno krave. Zna Zećo da je ljubav na selu. A zna i da će, ako pobjedi, imati i najbolji tretman, odnosno prehranu i njegu do iduće velike seoske olimpijade u etno-selu Škopljanci – rekao nam je pred početak borbi Marko Škopljanac. On je prvi put u 25 godina posjetitelj na vlastitim terenima jer ih je ustupio drugim ljubiteljima bikova.


Marko Ivić, vlasnik Zeće, otkriva nam kako njegov bik ima svoju prvu ljubav, potpuno bijelu kravicu Dragicu, ali i napominje da ona nema ništa protiv ako Zećo malo ‘zastrani’.


- Ma Zećo zna da je Dragica njegova prva, prvo je nju oplodio, ali ona je već stara, a Zećo voli mlađe – smije se Ivić govoreći o svom biku koji je u prvu borbu ušao protiv Jarana. Nestrpljivo je čekao ulazak na borilište, malo prošao rogovima po zemlji i odmah navalio. Okršaj rogovima nije trajao ni deset sekundi, a Jaran je već predao meč suparniku na oduševljenje publike.

No, u četvrtfinalu nije prošlo tako glatko. Dočekao ga je iskusni Šaronja vlasnika Mije Đilića iz Radošića. Iako je Zećo prvi "navalio" i hrabro se držao, ipak nije uspio dobiti borbu. Taj isti Šaronja glatko je prošao i polufinalnu borbu, a naposlijetku je osvojio titulu prvaka osvojivši 20.000 kuna, koliko je iznosila glavna nagrada. 
Činjenica da je legendarni Zećo izgubio razočarao je mnoge.


- Zećo je najjači bik koji je ikad šetao našim područjem. On je bio prvak Hrvatske, ali i BiH. U karijeri je imao 40 borbi i samo pet poraza – kazao je Toma Šćurla koji se brine o poznatom biku.

No, njegov ugled neće mu biti dovoljan jer će najbolje krave u Zagori ipak morati prepustiti Šaronji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'
DVOSTRUKO UBOJSTVO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'

Dvostruko ubojstvo šokiralo je Bjelovar u subotu ujutro. U stravičnom zločinu još je jedna žena teško ozlijeđena potvrdili su iz policije
Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'
POLUGE VLASTI

Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'

Plus+ NOVI EXPRESS Uvid u kuloare Banskih dvora, gdje se ispod glasa analiziraju najnoviji detalji dogovora s DP-om, premijerovo raspoloženje i ono što dolazi u trećemu mandatu