Obavijesti

News

Komentari 28

Legendarni Zećo izgubio borbu: 'Hrabro se držao, ali nije uspio'

Legendarni Zećo izgubio borbu: 'Hrabro se držao, ali nije uspio'

Činjenica da je legendarni Zećo izgubio razočarao je mnoge. Dočekao ga je iskusni Šaronja vlasnika Mije Đilića iz Radošića. Iako je Zećo prvi "navalio" i hrabro se držao, nije uspio dobiti...

VIDEO

Na koridi u Radošiću najviše se iščekivao izlazak legendarnog Zeće, kako ga zovu ljubitelji bikijada, pravog stroja, i najljepšeg bika među bikovima.

Riječje o 10-godišnjem, 850 kilograma teškom biku vlasnika Marka Ivića iz Vinova, koji je i organizirao ovu koridu. Zećo je šampion koji je prije oko dvije godine izgubio titulu, a sada je došao obraniti svoju čast. No, ovdje nije bila samo riječo časti. Ima nešto i u ljubavi.


- Ovo je posljednja korida ove godine. Tko sada osvoji titulu cijelu će zimu imati najbolje cure, odnosno krave. Zna Zećo da je ljubav na selu. A zna i da će, ako pobjedi, imati i najbolji tretman, odnosno prehranu i njegu do iduće velike seoske olimpijade u etno-selu Škopljanci – rekao nam je pred početak borbi Marko Škopljanac. On je prvi put u 25 godina posjetitelj na vlastitim terenima jer ih je ustupio drugim ljubiteljima bikova.


Marko Ivić, vlasnik Zeće, otkriva nam kako njegov bik ima svoju prvu ljubav, potpuno bijelu kravicu Dragicu, ali i napominje da ona nema ništa protiv ako Zećo malo ‘zastrani’.


- Ma Zećo zna da je Dragica njegova prva, prvo je nju oplodio, ali ona je već stara, a Zećo voli mlađe – smije se Ivić govoreći o svom biku koji je u prvu borbu ušao protiv Jarana. Nestrpljivo je čekao ulazak na borilište, malo prošao rogovima po zemlji i odmah navalio. Okršaj rogovima nije trajao ni deset sekundi, a Jaran je već predao meč suparniku na oduševljenje publike.

No, u četvrtfinalu nije prošlo tako glatko. Dočekao ga je iskusni Šaronja vlasnika Mije Đilića iz Radošića. Iako je Zećo prvi "navalio" i hrabro se držao, ipak nije uspio dobiti borbu. Taj isti Šaronja glatko je prošao i polufinalnu borbu, a naposlijetku je osvojio titulu prvaka osvojivši 20.000 kuna, koliko je iznosila glavna nagrada. 
Činjenica da je legendarni Zećo izgubio razočarao je mnoge.


- Zećo je najjači bik koji je ikad šetao našim područjem. On je bio prvak Hrvatske, ali i BiH. U karijeri je imao 40 borbi i samo pet poraza – kazao je Toma Šćurla koji se brine o poznatom biku.

No, njegov ugled neće mu biti dovoljan jer će najbolje krave u Zagori ipak morati prepustiti Šaronji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.