Obavijesti

News

Komentari 35

Leko i Dragovan: Vrata SDP-a Josipoviću su širom otvorena

Leko i Dragovan: Vrata SDP-a Josipoviću su širom otvorena
3

Ivo Josipović rekao je da se neće vratiti u SDP jer stranka ne želi provoditi ozbiljne reforme. Leko mu je poželio sreću. Smatra da za njega ima mjesta u stranci

VIDEO

Iako je Ivo Josipović jasno poručio da se nema namjeru priključiti SDP-u, navodeći da nema pravog smisla da ulazi u SDP i statira u politici za koju smatra da nije dobra, predsjednik Sabora Josip Leko tim njegovim stavom nije razočaran i želi mu sreću ako je to njegova konačna odluka. No, prema njegovom mišljenju za Josipovića ima mjesta u SDP-u i smatra da bi mogao doprinijeti politici stranke.  

Leko: U politici nema razočaranja. Josipović ima mjesto u SDP-u

- U politici nema razočaranja. Ivo Josipović je bio predsjednički kandidat SDP-a i jedan mandat je dobio zaslugom i SDP-a. Ivo Josipović ima mjesto u SDP-u. To je moje mišljenje i sasvim sigurno mogao bi doprinijeti politici SDP-a. Ako je odlučio drugačije, ja mu želim sreću, ali ostajem kod svog mišljenja da ima svoje mjesto i da SDP ima mjesta u hrvatskom društvu i imat će ga sve više i više - izjavio je Leko novinarima u Saboru. 

Osvrnuo se i na Josipovićev petogodišnji mandat. Napomenuo je da je Ivo Josipović kao predsjednik u svom političkom djelovanju gradio mostove između raznih društvenih skupina zbog čega mu mnogi prigovaraju da je zbog toga bio bez političkog stava. Leko se s tim ne slaže. Smatra i da je Josipović je vrlo dobro zastupao i vodio politiku prema BiH vezano uz procese koji susjednoj zemlji osiguravaju europski i put u NATO. Osim toga doprinio je, kaže, da problem Hrvata u BiH postane prepoznat u Uniji. Leko je kazao i da je dobro gradio put Hrvatske u EU u suradnji sa dvije Vlade. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Pamtit ćemo dobre stvari'

Nije odgovorio ima li nešto loše što će pamtiti iz Josipovićevog mandata, odgovara:

- U prirodi čovjeka je da pamti dobre stvari pa ćemo i mi tako ostati, pamtit ćemo dobre stvari predsjednika Josipovića - izjavio je predsjednik Sabora.

Dragovan: SDP-ova vrata su za njega širom otvorena

Na Ivi Josipovću je da odluči što i kako dalje, a SDP-ova vrata za njega su širom otvorena, poručio je i glavni tajnik stranke Igor Dragovan.

- Smatram da je bio odličan predsjednik. Žao mi je što nije uspio obnoviti mandat. Mi u SDP-u smo maksimalno odradili svoj posao da napravimo što bolji rezultat na izborima - rekao je Dragovan.

'O lošoj politici odlučivat će građani na izborima'

Na Josipovićevu izjavu da se neće vratiti jer SDP nema snage za reforme i ne želi biti statist, Dragovan je kazao:

- O lošoj politici će na parlamentarnim izborima odlučivati građani. Smatram da  Vlada sada radi dobar posao. Nakon tri godine bitke da se neke stvari poprave i dovedu stvari iznad vode. U zadnjoj godini mandata, nakon uređenja države, ima vremena da se jasno pokažu socijaldemokratske vrijednosti ove Vlade, počevši od otpisa duga, zapošljavanja mladih do toga da oni koji su najugroženiji budu zaštićeni. To je politika ove Vlade i nju će ocjenjivati građani na parlamentarnim izborima - zaključio je Dragovan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina