Obavijesti

News

Komentari 194

Leko: Oni koji veličaju fašizam ugrožavaju temelje slobode

Leko: Oni koji veličaju fašizam ugrožavaju temelje slobode
1

Predsjednik Sabora podsjetio je na značaj 22. lipnja, dana kad je 1941. u šumi Brezovica kod Siska osnovan prvi partizanski odred čime je započeo pokret otpora

VIDEO

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko čestitao je građanima Hrvatske Dan antifašističke borbe koji se obilježava 22. lipnja. 

- Obilježavanje Dana antifašističke borbe doprinos je izgradnji društva mira, tolerancije i demokracije. U želji da zlo ekstremizma i totalitarizma više nikada ne zavlada ovim prostorima svim građankama i građanima Hrvatske čestitam Dan antifašističke borbe - napisao je Leko u čestitki.

Predsjednik Sabora podsjetio je na značaj 22. lipnja, dana kad je 1941. godine u šumi Brezovica kod Siska osnovan prvi partizanski odred čime je započeo pokret otpora protiv brutalne, rasističke nacističke i fašističke ideologije koja je, u suradnji s domaćim, ustaškim i četničkim izdajnicima, porobila i raskomadala Hrvatsku, dok je stanovništvo Hrvatske, a naročito Židovi, Srbi i Romi, živjelo u strahu od terora i ubijanja.

- Sudionici antifašističke borbe, kao i svi oni koji su na druge načine pružali otpor nacizmu i fašizmu u Drugom svjetskom ratu, svoje su živote izložili velikoj opasnosti i pogibelji u ime čovječnosti - piše Leko.

Hrvatska je, kaže Leko, zahvaljujući snazi partizanskog pokreta na svom tlu bila ponosni član međunarodne savezničke pobjedničke koalicije u Drugom svjetskom ratu. Te vrijednosti antifašizma je ugradila i u temelje današnja demokratske samostalne, europske Hrvatske.

- Oni koji pozivaju na nasilje, na mržnju prema drugima ili drugačijima i veličaju nacističke i fašističke simbole čine zlo Hrvatskoj, u čije ime to najčešće rade, udarajući upravo u temelje njene slobode, samostalnosti i neovisnosti - zaključio je Leko. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 194
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.