Obavijesti

News

Komentari 5

Lesar: Rade li vam članovi nadzornih odbora iza leđa?

Lesar: Rade li vam članovi nadzornih odbora iza leđa?
6

Nezavisni Lesar upitao je premijerku i je li dobila na uvid ugovor o prodaji Ine. Ona je odgovorila Lesaru da se trudi svaki dan saznavati sve više

VIDEO

Na početku aktualnog prijepodneva SDSS-ov Ratko Gajica upitao je ministra pravosuđa Ivana Šimonovića ima li ideju što bi trebalo učiniti u slučajevima poput onog u Otočcu kad liječnik odbije pacijenta s moždanim udarom jer je Srbin ili kod izjava protiv Srba koje je iznio splitski gradonačelnik Željko Kerum. Šimonović nije želio komentirati konkretne slučajeve jer se to može protumačiti kao pritisak na pravosuđe. Dodao je da za to nema opravdanja i da se time radi protiv države. Zna li premijerka što rade članovi nadzornih odbora u javnim poduzećima u državnom vlasništvu, zanimalo je nezavisnog Dragutina Lesara.
- Rade li oni i vama iza leđa ili imaju naputak da ništa ne znaju, kao što je to bilo u HEP-u, Podravci i HŽ-u - upitao je Lesar. Zanimalo ga je i je li premijerka dobila na uvid ugovor o prodaji Ine mađarskom MOL-u.
- Da, trudim se iz sve snage svakim danom saznavati sve više. Imamo stvari pod kontrolom i postižemo dobre rezultate - rekla je Kosor. Osvrnula se i na imenovanje Lea Begovića za šefa Uprave HEP-a koji je do nedavno bio predsjednik nadzornog odbora i po dužnosti trebao znati što se u poduzeću radi.
- Dobro je nadzirao rad, zato smo ga predložili na čelno mjesto u upravi - rekla je. Kosor je dobila na uvid ugovor o prodaji Ine, a spremna ga je i javno objaviti. Ponovila je da bi Inin milijunski dug državi trebao biti vraćen do kraja godine. Lesar je zatražio od Kosor da mu dostavi popis svih članova nadzornih odbora da bi znao tko će biti promaknut u direktore javnih poduzeća. Pozvao ju je da ugovor o Ininoj prodaji objavi barem na Vladinim internetskim stranicama. Hoće li premijerka preuzeti odgovornost za zakone koji su bahato doneseni, a nanijeli su štetu građanima i zemlji ili će krivce pronaći u svojim redovima, upitala je SDP-ova Biljana Borzan. Kosor joj je odgovorila da svaki dan preuzima odgovornost te da su od 6. srpnja donijeli niz teških odluka, ali i stabilizirali sustav. Objasnila je da zakone mijenja jer osluškuje što govore građani i to će, kaže, raditi do kraja mandata. Borzan je zaključila pak da Kosor nije spremna poduzeti korake i maknuti ministre, te je ustvrdila da premijerka nastavlja podupirati nestručnost suradnika. SDP-ov Arsen Bauk htio je znati zašto je smijenjena Uprava HEP-a, a zanimao ga je i slučaj zapošljavanja Rade Buljubašića. Kosor je odgovorila da su smijenjeni jer je to Vlada tako htjela. Dodala je da će se truditi da HEP u budućnosti posluje dobro. Kaže da ne zna kako se Buljubašić zaposlio, a uzvratila mu je navodeći primjere zapošljavanja SDP-ovaca u Dubrovniku i Velikoj Gorici. Kolike su štete u proračunu od afera u državnim tvrtkama zanimalo je Željka Jovanovića (SDP). Kosor nije ponudila konkretan odgovor. Rekla je tek da će se tamo gdje se pokažu nepravilnosti postupati u skladu s ovlastima te da će se truditi da državna poduzeća budu primjer poslovanja. Najavila je i nastavak obračuna s korupcijom. Jovanović je uzvratio da je iznos štete sigurno toliki da se tim novcem može pokriti trošak besplatnih udžbenika i prijevoza u idućih 10 godina.
Oporba se tijekom aktualca dotakla i kriznog poreza te Vladu nazvala 'haračlijama'. Na pitanje Ingrid Antičević Marinović kad će se konačno smilovati građanima i skinuti im se s grbače, Kosor je rekla da Vlada radi u jako teškim uvjetima te priznaje da nije očekivala pljesak za uvođenje kriznog poreza. Kaže da su to morali učiniti kako bi na vrijeme isplaćivali plaće i mirovine te dodala da će to raditi i dalje ako bude trebalo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.