Obavijesti

News

Komentari 53

Lesar: Za ono gdje se bilježi pad odgovorna je izvršna vlast

Lesar: Za ono gdje se bilježi pad odgovorna je izvršna vlast
2

Na izvješće Svjetske banke prema kojem je Hrvatska na ljestvici o uvjetima poslovanja s 84. mjesta pala na 89., stigle su i reakcije saborskih zastupnika

VIDEO

Na izvješće Svjetske banke, prema kojem je Hrvatska na ljestvici o uvjetima poslovanja s 84. mjesta pala na 89. i našla se iza Kosova, stigle su i reakcije saborskih zastupnika.

Za Đuru Popijača (HDZ) ova informacija ne iznenađuje, niti je ona za njega neočekivana. Podsjetio je da je HDZ upozoravao na pogubno djelovanje raznoraznih mjera na hrvatsko gospodarstvo početkom rada ove Vlade.

- Sada su tu i posljedice koje na žalost osjećamo i u padu svih pokazatelja gospodarske aktivnosti, time i standarda građana i povećanja broja nezaposlenih. Nakon nekoliko uzastopnih smanjenja rejtinga od financijskih institucija, slijede i ove negativne vijesti raznoraznih agencija koje ocjenjuju uspješnost ili neuspješnost pojedinih gospodarskih mjera aktualne Vlade pa tako evo sada i Svjetske banke - rekao je Popijač.

'Vlada nastavlja s poreznom represijom'

Upozorio je da unatoč svemu Vlada nastavlja s poreznom represijom, dodatnim pogoršavanjem pravne sigurnosti, prečestim mijenjanjem uvjeta u poslovanju, a sve će se to, kaže i dalje reflektirati na negativne trendove.

Iako je porezna represija područje na kojem je Hrvatska napredovala, Popijač kaže da se unatoč tome ništa nije bitno poboljšalo već je negativno utjecalo na potrošnju i poduzetničke aktivnosti.

- Sve što je usmjeravano prema dodatnom poreznom pritisku, čestim mijenjanjem uvjeta poslovanja je potpuno negativno i kontraproduktivno utjecalo na ukupne trendove, naplate poreza i poduzetničkih aktivnosti - izjavio je.

'Za područje u kojem se bilježi pad odgovorna izvršna vlast'

Laburist Dragutin Lesar napominje da je za područje u kojem se bilježi pad, a to su zaštita ulagača, izdavanje građevinskih dozvola, dostupnost električne energije i uknjižba imovine, odgovorna izvršna vlast, ali alarmantan mu je i pad na području dostupnosti jer banke u Hrvatskoj tvrde da ima novaca kao blata, ali da nema dobrih projekata za financiranje, koji je sada jedan od razloga za pad konkurentnosti.

- Dakle na financijskom tržištu očito se događa nešto. Ja bih slobodno rekao - strane banke u Hrvatskoj ne žele kreditno pratiti ozbiljne investitore - kazao je Lesar.

>>> Hrvatska je na ljestvici uvjeta poslovanja lošija i od Kosova

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"