Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Lešina dupina danima leži na plaži i raspada se. Jako smrdi'

Po uginule dupine najčešće dođe ekipa s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu ili Oceanografskog instituta u Splitu, no nadležnost za uklanjanje lešina iz morskih plićaka je na komunalcima

Foto: čitatelj 24sata
27 komentara

Već peti dan lešina dupina leži na plaži i raspada se na suncu. Jako smrdi i bojimo se zaraze. Kraj nje se kupaju turisti, ali ja svojem djetetu nisam dao da se tamo kupa jer je smrad nesnosan i tko zna čime se može zaraziti. Ono što me smeta je što se svi pozivaju na produljenje sezone, što ova rajska plaža s bijelim pijeskom izgleda kao Karibi ili Bali, a lešina se raspada 10 metara od prve kuće i 20 metara od kafića, a nitko od nadležnih ništa ne poduzima. Ovo je lakrdija i bilo bi smiješno da nije žalosno, javio nam je čitatelj I.K.(36) sa Silbe. 

Foto: čitatelj 24sata

Po uginule dupine najčešće dođe ekipa s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu ili Oceanografskog instituta u Splitu, no nadležnost za uklanjanje lešina iz morskih plićaka je na komunalcima koji uklanjanju i životinje stradale po cestama.   

- Nama je iz znanstvenih razloga bitno pregledati sve lešine uginulih dupina, ali za to nemamo dovoljno financija. Znam za tog dupina na Silbi i bilo nam je komplicirano dolaziti po njega, što zbog stanja truleži, što zbog njegove veličine i zato što nam treba brod, a nemamo dovoljno sredstava za sve. Dojavio mi je čovjek koji ima taxi brod pa sam ga zamolio da ga pomakne u dublje ne bi li ga bura i nevera koja se očekivala odnijela u duboko more, no očito to nije uspjelo ako je leš dupina još uvijek na plaži - kazao nam je dr. Tomislav Gomerčić s Veterinarskog fakulteta.

Foto: čitatelj 24sata

Trulež s plaže trebala bi ukloniti lokalna samouprava. 

U Gradu Zadru su nam rekli da će utvrditi nadležnost i naložiti uklanjanje lešine, a u mjesnom odboru Silba nisu odgovorili na telefonski poziv.

Možda vas zanima i ovo:
Message