Obavijesti

News

Komentari 52

'Leteći' vatrogasac': Supruzi sam tajio da me vjetar nosio

'Leteći' vatrogasac': Supruzi sam tajio da me vjetar nosio
7

Neozlijeđen: Mario Tomšić (36) iz Virovitice vatrogasac je samo deset dana, a već je pravi heroj u novoj profesiji. Snimka na kojoj leti na limenom krovu je svjetski hit

VIDEO

Ti golemi komadi lima pali su s krova i vjetar ih je nosio po ulici prijeteći prolaznicima. Htio sam zaštititi ljude, pa sam stao na lim, ali jak udar vjetra dignuo je i mene i lim dva i pol metra u zrak i odbacio nas u zid, kaže Mario Tomšić (36) iz Virovitice.

Vatrogasac DVD-a Stružec deset je dana proveo u Rijeci na ispomoći. Zadnji dan smjene ostat će mu, kaže, u dugom sjećanju. S kolegom je pokušavao obuzdati limenu ploču koju je snažna oluja otkinula s krova. No ogromna ploča ga je poklopila i umalo je nastradao.

- Malo to dramatično izgleda, ali nije mi, nasreću, ništa - govori Tomšić. Snimka pod nazivom “Tornado u Rijeci” brzo je postala hit na internetu te ju je pogledalo više od 460.000 korisnika YouTubea.

Nakon samo deset dana  na novom poslu postao heroj

Mario je postao pravi heroj, i to nakon samo deset dana na novom radnome mjestu. Nakon neuspješne potrage za poslom kao komercijalist, položio je ispite za profesionalnog vatrogasca. Tek je dobio posao u DVD-u Stružec, u mjestu koje se nalazi između Popovače i Siska. Šefovi su ga odmah nakon zaposlenja poslali na teren u Rijeku. Zadnjeg dana spremao je stvari ne bi li krenuo natrag kući u Slavoniju. No počelo je orkansko nevrijeme, pa je i Mario odlučio pomoći kolegama.

- Kolega je otišao po uže kako bismo otrgnuti dio krova zavezali za stup, a ja sam poletio. Nije bilo vremena za strah jer je sve kratko trajalo. Uostalom, izabrao sam posao koji mi nalaže da pomažem drugima u nevolji - govori Mario.

O letećoj avanturi supruzi rekao kad je čuo da postoji snimka

Kao heroja u Slavoniji su ga dočekali sugrađani.

- Ne smatram to nekim pothvatom nego slučajnošću koja se desi jednom u životu - skromno govori Mario, koji je o svojoj letećoj avanturi supruzi ispričao tek nakon što je čuo da postoji snimka. Sad se odmara i svaki slobodan trenutak provodi s kćeri Emom, a za deset dana opet odlazi u Rijeku.

>>> 'Leteći' vatrogasac: Izgleda dramatično, ali nije mi ništa

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"