Obavijesti

News

Komentari 67

Leti, leti ministar: Ispunili mu želju i bacili ga iz helikoptera

Leti, leti ministar: Ispunili mu želju i bacili ga iz helikoptera
6

Predrag Fred Matić skočio je iz helikoptera s 3000 metara. Padobran mu se otvorio na 1500. Na vrijeme. Specijalci i 24sata ministru Matiću ispunili su dječački san

VIDEO

Da su barem svi tako kooperativni kao ministar Matić, hvalio je specijalac Hrvoje ministra branitelja.

Fred Matić skočio je iz helikoptera s 3000 metara. Padobran mu se otvorio na 1500. Na vrijeme. Za to se pobrinuo Hrvoje iz ATJ-a Lučko. Specijalci i 24sata ministru Matiću ispunili su dječački san. Živio je u Borovu naselju pokraj aerokluba i uvijek sa sjetom gledao kako drugi skaču. Eto, sad je i on poletio te sretno doskočio na zemlju.

Nakon brifinga ministar se sa svojim instruktorom i ostalih pet specijalaca uputio u helikopter. Iako je vjetar nemilice puhao i po jačini bio na granici pogodnoj za skakanje, nije odustao. Odjenuo je kombinezon, stavio zaštitu za glavu i naočale. Helikopter se uzdignuo brzinom do 240 km/h. Njegovi suradnici ostali su na tlu, pogleda čvrsto uprtog u helikopter koji se dizao sve više i više. Nakon 20-ak minuta iz helikoptera je iskočio Matić s instruktorom i uspješno, bez ozljeda, doskočio na livadu pokraj piste. 

- Ovo je savršeno! Ma kakav vjetar, ništa nisam osjetio! Da još jedanput skočim, točno znam što bih poboljšao - u dahu je rekao Matić. Kaže da ni u jednom trenutku nije osjetio strah. 

- Više sam jutros bio nervozan prije leta i skakanja. Nije bilo onog negativnog uzbuđenja, čak sam imao osjećaj da sam već skakao padobranom. Ovo su specijalci, najjača postrojba koju Hrvatska ima, i znao sam da sam u najsigurnijim rukama - hvalio je Matić dečke iz Lučkog.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'
KAOS U ZAGREBU

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'

ZAGREB - Više mladih sudjelovalo je u lakšoj prometnoj nesreći sa skupocjenim BMW-om M2 oko 18:30 sati na Zagrebačkoj aveniji. Kako javlja naša čitateljica, vozač je nakon nesreće skinuo registrarske oznake na kojima piše 'ZG WANTED', a dodaje i da mu je odletjela desna stražnja guma. "Ugrozio je ostale sudionike u prometu u skupocjenom autu", kaže nam. Iz policije su nam potvrdili kako imaju informacija o nesreći, te kako nema ozlijeđenih osoba nego je nastala materijalna šteta.
'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...