Obavijesti

News

Komentari 47

Liječnica Kaleb: Obitelj mi je na 2. mjestu, medicina na prvom

Liječnica Kaleb: Obitelj mi je na 2. mjestu, medicina na prvom
10

U Metkoviću se okupilo nekoliko stotina građana kako bi liječnici dali potporu nakon što je inspekcija ministarstva zdravstva da su ona i još dvije medicinske sestre učinile propuste pri liječenju devetogodišnjaka

VIDEO

Obitelj mi je na drugom mjestu, a medicina na prvom, rekla je dr. Ksenija Kaleb u Metkoviću gdje se okupilo nekoliko stotina građana kako bi liječnici dali potporu nakon što je inspekcija ministarstva zdravstva da su ona i još dvije medicinske sestre učinile propuste pri liječenju devetogodišnjaka koji je preminuo.

POGLEDAJTE JAVLJANJE UŽIVO:

Pokretanje videa...

03:51

Kaleb je zahvalila na podršci i poručila kako samo želi da pravda pobijedi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na skupu su prosvjednici pozvali na odgovornost institucije zdravstvenog sustava jer nije omogućena adekvatna medicinska oprema niti opremljena ordinacija, kao i metkovski Hitni medicinski prijem, koji je, po stajalištu predstavnika Inicijative, svojim postupanjem doveo do tragične situacije.

Zatražen je hitan sastanak s ministrom zdravstva, dubrovačko-neretvanskim županom, županijskim pročelnikom za zdravstvo, ravnateljima metkovske Hitne pomoći i Doma zdravlja, kao i gradonačelnika Metkovića, Opuzena i Ploča, kako bi se postavio točan krajnji rok izgradnje dnevne bolnice u Metkoviću.

Kako je objavio metkovski Delta radio, predstavnik Građanske inicijative "Sinovi i kćeri Metkovića" Ivo Matičević naglasio je kako se od posljednjeg prosvjeda 19. prosinca prošle godine ništa nije pomaklo s mrtve točke.

- Tražimo od političara da dođu u Metković i napokon riješe problem za cijelu Dolinu Neretve. Ispraćamo naše sugrađane iz dana u dan po sprovodima, i mlade i stare. Pacijenti smo drugog reda, zbog nesigurnosti i neopremljenosti naših ordinacija. Doktori su najviše ugroženi, što se vidi iz primjera doktorice Kaleb. Odluku komore smatramo nepravednom. Ugrozila je posao doktorice Kaleb, a mi ne želimo nju izgubiti - rekao je Matičević.

Devetogodišnjak iz Metkovića umro je od sepse 11. prosinca u splitskome KBC-u. Mediji su izvijestili da su dječaka roditelji zbog pogoršanja tijekom vikenda, 8. i 9. prosinca, dva puta doveli na Hitnu pomoć u Metkoviću i da je oba puta bio vraćen kući, a u ponedjeljak je poslan pedijatrici Kaleb i prevezen je u splitski KBC.

Skup je organizirala građanska inicijativa Sinovi i kćeri Neretve koja je na društvenim mrežama objavila i listu zahtjeva koju prenosimo u cijelosti:

"Poštovani građani RH, došlo je dan kad trebamo stat jedni uz druge!

Koristimo ovu priliku da vam prezentirano zahtjeve GI ‘Sinovi i kćeri Neretve’

Pomogla je Gabrijelu, a sada će liječnica biti jedina kažnjena?
Pomogla je Gabrijelu, a sada će liječnica biti jedina kažnjena?

1.Ovim prosvjednim skupom dajemo bezrezervnu podršku dr. Kseniji Kaleb, svim doktorima i medicinskom osoblju koji svjesno i na odgovoran način rade svoj posao.

2.Pozivamo na odgovornost kompletni zdravstveni sustav koji nije omogućio adekvatnu med.opremu i opremljene ordinacije.

3.Pozivamo na odgovornost Hitni med.prijem Metković koji su svojim nečinjenjem i postupanjem doveli do ovakve situacije..

POGLEDAJTE JAVLJANJE UŽIVO:

Stotine građana prosvjeduje u Metkoviću: Poručuju kako pedijatrica Ksenija Kaleb nije kriva za smrt dječaka (9) Reporter: Mario Matana

Posted by 24sata on Monday, 14 January 2019

4.Tražimo hitan radni sastanak u gradu Metkoviću: Ministra zdravstva, Župana Du.Neretvanske,žup.pročelnika za zdravstvo,ravnatelje HMP I Doma zdravlja, gradonačelnike (Metkovića, Opuzena, Ploča).
Da hitno nađu rješenja i pozivamo ih na odgovornost da ovu situaciju,naslonjenu na zdravstveni sustav svate ozbiljno i odgovorno!!

Tema sastanka:

Krajnji rok za izgradnju dnevne bolnice Metković.
2. Izjašnjavanje svih prisutnih dali je D.Neretve potrebna opća bolnica..

3. Ustrojstvo postojećih zdravstvenih ustanova da rade 24 sata,7 dana u tjednu.

Okrivit će ju za smrt dječaka? 'Mi ne damo našu dr. Kaleb!'
Okrivit će ju za smrt dječaka? 'Mi ne damo našu dr. Kaleb!'

4. Stupanje na snagu po HITNOM postupku pravilnika o upotrebi CRP analizatora..

5. Ustrojstvo med. helikopterske službe Metković.

6. Pronalazak med. kadra koji nedostaje u D. Neretve.

7. Konferencija za medije kako bi nam predstavili donijeta rješenja i modele te da se pojedinačno izjasne je li D. Neretve potrebna opća bolnica.

Poštovani građani doline Neretve, od vas tražimo bezrezervnu podršku kako bi učinili život sigurnim u našoj dolini. Nažalost, ujedinila nas je tragedija i nepravda prema našoj doktorici Kseniji Kaleb koja je odgovorno radila svoj posao.

Došli smo u situaciju da se bezrezervno zauzmemo za rješavanje problema u našem rodnom kraju i na taj način osiguramo sigurnost svojim obiteljima i profesionalnom kadru koji odgovorno radi svoj posao. Stoga ovim putem pozivamo stanovnike Metkovića, Opuzena, Ploča i okolice da se zauzmu za svoje obitelji i podrže svojim prisustvom zakazani prosvjed kako bi napokon dobili ustavom RH zajamčenu medicinsku sigurnost, kako naših obitelji tako i medicinsko osoblja koje odgovorno po Hipokratovoj zakletvi odgovorno radi svoj posao..

'I doktorica Kaleb pogriješila je jer mu nije odmah dala kisik...'
'I doktorica Kaleb pogriješila je jer mu nije odmah dala kisik...'

Koristimo ovu priliku da pozovemo sve doktore, medicinsko osoblje da beskompromisno stanu uz naše zahtjeve za bolje sutra.

Dragi Gabrijele, obećavamo ti da nećemo stati u traženju rješenja i odgovora zašto se ovo moralo dogoditi. Stoga ovim putem dajemo razuman rok odgovornima od 10 dana da dogovore radni sastanak u Metkoviću i ponude konkretna rješenja. Obećali smo da nećemo odustati i vraćamo se jer nismo dobili odgovore.

Ovim putem poručujemo odgovornim da skupe glave i dođu u Metković s konkretnim rješenjima te im obećavamo, ukoliko nas opet budu ignorirali i izigravali da ćemo poduzeti radikalne korake da se više nikada ne ponovi slučaj Gabrijel, Ema i mnogi.

Za našeg prvaka, obećavamo…".

PROSVJED PODRŠKE DR.K.KALEB I KRITIKA NEODGOVORNIM POJEDINCIMA I INSTITUCIJAMA ZDRASTVENOG SUSTAVA! Poštovani građani...

Posted by Beti Lozić on Sunday, 13 January 2019
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina