Obavijesti

News

Komentari 35

Liječnici otkrili da je beba koja se rodila prije 30 dana 'trudna'

Liječnici otkrili da je beba koja se rodila prije 30 dana 'trudna'
2

Saudijska Arabija: Žena je bebu rodila carskim rezom. Ubrzo nakon poroda curica je povraćala, a trbuh joj je bio naotečen. Testovi su pokazali kako nosi mrtav fetus

VIDEO

Uplašena majka dovela je svoju jednomjesečnu kćerkicu na pregled u bolnicu u Rijadu u Saudijskoj Arabiji. Ubrzo nakon poroda curica je stalno povraćala, imala problema sa stolicom, a trbuh joj natekao. Liječnici su napravili nekoliko testova, a rezultati su ih šokirali. U njenom trbuhu našli su fetus. 

- Odmah po dolasku u bolnicu primijetili smo kako je bebi trbuh neobično velik. Testovi su pokazali kako je u njoj mrtvi fetus. Odmah smo je pripremili za operaciju. Nakon tri sata iz njene smo trbušne šupljine odstranili fetus veličine 12 centimetara, koji je težio 460 grama - rekao je za Emirates247 liječnik Saleh al Nassar.

Cijeli život u trbuhu nosio svog brata blizanca

Još prije tri godine također je zabilježen isti slučaj u Saudijskoj Arabiji. Doktori su na ultrazvučnom pregledu otkrili kako je jednogodišnja curica trudna. Bebu su roditelji dovezli u bolnicu zbog abnormalno naglog rasta trbuha. Stručnjaci su ovaj neobični slučaj objasnili medicinskom pojavom - fetus in fetu. Majka je začela blizance, ali se jedan fetus omotao oko drugog. Djevojčica se tako rodila s fetusom svoje blizanke u utrobi, koji je nastavio rasti. U povijesti je zabilježeno oko 90 ovakvih slučajeva. 

Indijac Sanju Bhagat cijeli je život u trbuhu nosio svog brata blizanca. Sa 36 godina, trbuh mu je bio toliko velik da su ga počeli ismijavati. Isprva su liječnici mislili da ima tumor i poslali ga operaciju. Kirurg mu je iz utrobe izvadio udove, kosu i genitalije brata blizanca. Kod stanja fetus in fetu dominantan fetus raste, dok drugi živi u njemu. Onaj zarobljeni može godinama živjeti i rasti u trbuhu kao 'parazit', sve dok ne izraste toliko da počne štetiti svom domaćinu. 

Djevojčici u Kini također je naglo narastao trbuh te su joj na rendgenu otkrili razvijeni fetus u trbuhu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.