Obavijesti

News

Komentari 95

'Liječnici su ostavili mog sina da umre, nisu mu pomogli'

'Liječnici su ostavili mog sina da umre, nisu mu pomogli'
4

U bolnici u Velikoj Britaniji oživljavaju samo bebe rođene nakon 24. tjedna trudnoće. Tracy vjeruje da bi njen sin Tom preživio samo da su mu liječnici malo pomogli

VIDEO

Tracy Godwin (31) uvjerena je da bi njen sin Tom koji je rođen u 22. tjednu trudnoće, preživio da su mu liječnici samo malo pomogli. Međutim, u bolnici Southend u kojoj se rodio u Velikoj Britaniji vlada politika da se bori samo za život beba koje su rođene nakon 24. tjedna trudnoće. Maleni Tom težio je samo 453 grama i teško je disao. Umro je mami u naručju 46 minuta nakon rođenja. Tracy je preklinjala medicinske sestre da pomognu njenom sinu, no zbog pravila ga nisu smjele oživljavati. Od tada Tracy već godinu dana svaki dan ide na dječakov grob proganjana mislima da ona i partner nisu učinili dovoljno da pomognu sinu.

- Stavili su mi ga na ruke. Zaplakao je i koprcao se. Osjećala sam kako diše, gledala njegove trepavice i prstiće na rukama i nogama. No stalno sam se pitala 'gdje je inkubator'. Molili smo babice da učine nešto da mu pomognu, no nitko ništa nije govorio. Nije se rodio mrtav, pokušao je preživjeti. Da su pokušavali sat vremena i rekli da ne mogu više ništa učiniti, sve bi bilo drugačije. No nisu mu dali ni priliku, rekla je Tracy za Daily Mail. Tracy je trebala roditi 8. srpnja prošle godine, no trudove je dobila već 4. ožujka. Iako su liječnici pokušali produžiti trudnoću, Tracy je rodila dva dana kasnije. Zbog jakih bolova dali su joj tablete.

- Zbog lijekova nisam bila pri sebi. Sada stalno mislim da bih bila snažnija i upornija da ih nisam uzela. Nijednog liječnika nismo vidjeli. Sramota. Samo sam plakala. Moj dečko je vikao na babice da nam pomognu, no one su otišle i ostavile nas sa Tomom. Osjećali smo se tako usamljeno. Ne znam kada, no odjednom sam osjetila da Tom više nije s nama, priča Tracy. Njegovo malo tijelo blagoslovio je svećenik, a par je istog dana otišao kući. Tek četiri tjedna kasnije na sastanku sa savjetnikom Tracy je doznala za bizarnu politiku koja se provodi u toj bolnici. 

- Nisam mogla vjerovati. Imala sam toliko pitanja, a samo su mi rekli 'ne znam, to je naša politika'. Srce mi se slama kada pomislim da bi imao šanse samo da sam ga rodila u drugoj bolnici. Jednostavno pretpostavite da će liječnici učiniti sve da vam spase život, kaže Tracy. Nekoliko mjeseci nakon smrti sina, Tracy je prekinula s dečkom s kojim je bila dvije godine. Kaže da ih je rastavila silna bol. 

- Krivili smo jedno drugo što nismo pritisnuli liječnike da mu pomognu.

Tracy sada čeka da bolnica preda izvješće o slučaju kako bi policija mogla početi istragu. 

Iz bolnice su rekli kako uvijek obavijeste roditelje o očekivanjima bebina preživljavanja te su se ispričali ako Tracy nisu obavijestili. 

Inače, u Velikoj Britaniji svaka bolnica može sama odrediti politiku o oživljavanju nedonoščadi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu