News

Komentari 56

Liječnici su ženi htjeli izvaditi organe, oživjela im na stolu

Liječnici su ženi htjeli izvaditi organe, oživjela im na stolu

Liječnici su mislili da je Colleen S. Burns (41) mrtva te su joj htjeli izvaditi organe. No ona se probudila na operacijskom stolu. Nakon nekoliko mjeseci se ubila

Žena je u bolnici St. Joseph u New Yorku otvorila oči na operacijskom stolu kada su se liječnici pripremali da joj izvade organe za transplantaciju. Mislili su naime da je žena mrtva. Operacija je prekinuta, žena se oporavila, a onda nakon nekoliko mjeseci počinila samoubojstvo, piše Daily Mail. 

Colleen S. Burns (41) je primljena u bolnicu u listopadu 2009. godine jer se predozirala lijekovima. Liječnici su napravili niz grešaka i na kraju zaključili da je ženi mozak mrtav. No ona je bila u komi. Obitelji su rekli da je Colleen mozak mrtav i obitelj je pristala da se isključe aparati. Dan prije nego su toj trebali izvaditi organe, medicinska sestra je provjerila ženine reflekse i zaključila da je žena živa. Liječnici su zanemarili upozorenje sestre te su odlučili ženu operirati. Nakon što se Colleen probudila, prekinuli su operaciju. Šesnaest mjeseci nakon toga Colleen se ubila. Njezina obitelj nije tužila bolnicu.

- Colleen se nije uzrujavala zbog svega što se dogodilo u bolnici. Bila je u teškoj depresiji i bilo joj je svejedno - rekla je majka Lucille Kuss. No reagirala je inspekcija koja je bolnicu kaznila s 22.000 dolara (oko 128.000 kuna). Osim toga, natjerali su bolnicu da unajmi savjetnika koji je liječnike naučio kako se ispravno dijagnosticira moždana smrt.   

Najčitaniji članci