Obavijesti

News

Komentari 126

Liječnici u šoku: 'Trumpove ideje za koronu nisu normalne'

Liječnici u šoku: 'Trumpove ideje za koronu nisu normalne'
1

Među prijedlozima američkog predsjednika našla se tako i ona da bi pacijente trebalo zračiti UV zrakama, te da im se injekcijama ubrizgava dezinfekcijsko sredstvo, jer ono 'uništava virus u minuti'

VIDEO

Američki predsjednik Donald Trump zaprepastio je medicinsku zajednicu nakon što je u četvrtak rekao da bi se korona virus mogao liječiti ubrizgavanjem dezinfekcijskog sredstva u pacijente.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:11

Trump je na svojoj redovnoj presici tako predložio ubrizgavanje izopropilnog alkohola u tijelo, ali njegovo izlaganje nije tu stalo, pa je nastavio s idejom o zračenju tijela bolesnika od korona virusa UV-zrakama.

Kako piše BBC, na presici je predstavljeno vladino istraživanje o korona virusu za koje su stručnjaci rekli da oko njegovih rezultata treba još biti oprezan, ali Trump je odlučio preskočiti tu fazu. Evo kako je točno zvučala njegova izjava:

"Dakle, pretposavimo da tijelo izložimo ogromnim UV-zrakama ili nekim moćnim zračenjem", počeo je Trump i obratio se doktorici Deborah Birx, koordinatorici za borbu protiv korona virusa Bijele kuće i zatim nastavio: "mislim da ste rekli da to još niste provjerili, ali da ćete testirati. Zatim sam rekao što bi se moglo dogoditi ako dovedemo zraku unutar tijela, što se može napraviti kroz kožu ili na neki drugi način pa ste rekli da ćete i to testirati. Onda sam vidio dezinfekcijska sredstva koja unište virus u minuti, postoji li način da napravimo tako nešto, kroz injekciju ili čišćenje? Da sredstvo uđe nekako u pluća. To bi bilo zanimljivo provjeriti", istaknuo je Trump.

Otkriće o koroni: 'Ovo je izlaz iz tunela, otvorite šampanjac'
Otkriće o koroni: 'Ovo je izlaz iz tunela, otvorite šampanjac'

Potom je doktoru Birx pitao je li čula za metode liječenja korona virusa vrućinom i zrakama, gdje je Birx pokušala malo kontrolirati Trumpovo izlaganje.

- Ne kao tretman. Temperatura je dobra stvar i pomaže tijelu da odgovori na bolest, ali nisam još vidjela tretman pomoću vrućine ili zračenja - rekla je Birx, ali Trump kao da je uopće nije slušao, već je samo dodao da bi bilo sjajno kada bi se tako nešto provjerilo.

Ubrzo nakon Trumpovih ideja su se oglasili brojni zapanjeni liječnici u Americi, koji su upozorili na moguće fatalne posljedice svega što je Trump izgovorio.

- Sama ideja o ubrizgavanju bilo kakvog proizvoda za čišćenje u tijelo je opasna i neodgovorna. To je poznata metoda koju ljudi koriste kada se žele ubiti - rekao je pulmolog Vin Gupta, piše BBC.

Doktor Kashif Mahmood bio je još konkretniji.

- Kao doktor ne mogu preporučiti ubrizgavanje dezinfekcijskog sredstva u pluća ili korištenje UV-zraka za liječenje koronavirusa. Ne slušajte Trumpove medicinske savjete - napisao je na Twitteru.

Pulmolog John Balmes je upozorio da samo udisanje para izbjeljivača mogu uzrokovati teške zdravstvene probleme.

- Udisanje para izbjeljivača je najgora stvar za pluća. Dišni putevi i pluća ne mogu podnijeti izlaganje čak ni mikroskopskoj količni dezinficijensa, pa tako ni izbjeljivača ili izopropilnog alkohola. Takav koncept liječenja je nenormalan - rekao je Balmes.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je